Κουτσούμπας: “Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη διαπραγμάτευση” (video)

Διαπραγμάτευση

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία του Eurogroup.

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από καμιά εξέλιξη με τους εταίρους μέσα σε αυτή την κατάσταση. Νέα Μνημόνια τα οποία πλέον είναι μνημόνια διαρκείας αν όχι προγράμματα, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσίες που θα πλήττουν πάλι τα λαϊκά εισοδήματα και φυσικά δεν πρόκειται να βάλουν φρένο ή να καταργήσουν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα πολύ ακριβά ο λαός» δήλωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει».

«Δεν πρέπει κανείς μας να ακούει τα παχιά λόγια για ανάπτυξη. Η όποια ανάπτυξη και αν έρθει θα είναι μικρή, θα είναι αναιμική, θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας, θα αφορά συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους», είπε επίσης ο κ. Κουτσούμπας.

«Η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το χρέος και τα φορολογικά μπορεί να μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους αλλά κρύβουν την ουσία της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας η οποία βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το δάσος και το δέντρο και τα μεγάλα λόγια για τη δήθεν ανάπτυξη που δεν θα φέρει τέλος στην ανεργία και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων», συνέχισε.

Δήλωσε ότι ενημερώθηκε και για το ζήτημα του Κυπριακού. Όσον αφορά σε αυτό επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για ένα κράτος, για μία κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μια ιθαγένεια χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. «Χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και να μπει τέλος στο αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων».

Τέλος, σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε χθες στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Η τούρκικη αστική τάξη όσο και αν μιλά για θάλασσα ειρήνης, συνεχίζει να αμφισβητεί τα σύνορα και να μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο των πλούσιων κοιτασμάτων», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε το – Το όλο νόημα δώρο του Κουτσούμπα στον Τσίπρα (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι συμβαίνει; Επιβεβαιώνει ο Φίλης τις επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο

ΑΚΟΜΑ: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ λέει ο Τσίπρας! Νέα «βόμβα» Λεβέντη