Λέσχη Bilderberg: Οι Έλληνες που θα περάσουν τις “κλειστές” πόρτες του Westfields Marriot

Τα προηγούμενα χρόνια, στην ετήσια συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Bilderberg, συμμετείχαν αρκετοί Έλληνες πολιτικοί, πασίγνωστοι επιχειρηματίες και πρόσωπα τα οποία ανήκουν στην “υψηλή” κοινωνία της Αθήνας.
Η κρίση, όμως, στην χώρα μας, όπως τελικά αποδεικνύεται, έχει δημιουργήσει “ρωγμές” και δεν είναι τυχαίο πως όσο περνούν τα χρόνια και η χώρα βρίσκεται σε μια πολιτική – συνεχή – περιδίνηση, μειώνονται και οι σχετικές προσκλήσεις…
Φέτος λοιπόν και όπως προκύπτει από την επετηρίδα, “καλεσμένοι” είναι δύο μόλις ελληνικά πρόσωπα: Ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς καθώς και ο CEO της Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.
Πίσω λοιπόν από τις κλειστές πόρτες του πολυτελούς και ασφυκτικά φρουρούμενου ξενοδοχείου Westfields Marriot, εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη θα συζητούν για τρεις ημέρες τα πιο φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε lockdown (αποκλεισμό) από χθες και ένας στρατός από κηπουρούς φυτεύουν έλατα στην περίμετρό του, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «τοίχο» ανάμεσα στους πλούσιους και ισχυρούς της Λέσχης Bilderberg και τους φακούς των φωτογράφων.
Ως γνωστόν, οι συμμετέχοντες δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή δήλωση για τα όσα συζητήθηκαν μέσα στις αίθουσες του Westfields Marriot, όμως είναι βέβαιο ότι το «φαινόμενο Τραμπ» θα είναι το Νο1 θέμα συζήτησης.
Άλλωστε, και η επίσημη ατζέντα της συνάντησης επιβεβαιώνει αυτό που εύκολα κανείς μπορούσε να υποθέσει. Η κυβέρνηση Τραμπ, η πορεία της ΕΕ, οι διατλαντικές σχέσεις, η επιβράδυνση της παγκοσμιοποίησης, η ανεργία και τα επίπεδα των μισθών, η άνοδος του λαϊκισμού, τα fake news, η Ρωσία και η παγκόσμια τάξη πραγμάτων καθώς και η Κίνα είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη λέσχη.
Ανάμεσα στους ισχυρότερους συμμετέχοντες της φετινής συνάντησης είναι:
– Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ,
– Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος
– Ο πρόεδρος της Alphabet (μητρικής της Google) Έρικ Σμιντ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ