Μοσκοβισί: Το Eurogroup θα ολοκληρωθεί με επιτυχία

Την πεποίθηση του ότι το Eurogroup θα ολοκληρωθεί με επιτυχία εξέφρασε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

“Η ελληνική πλευρά έχει σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, βλέπω ότι τα προαπαιτούμενα έχουν ψηφιστεί και έχει αρχίσει η εφαρμογή τους”, ανέφερε ο επίτροπος.

Σημείωσε παράλληλα ότι και στο θέμα του χρέους “έχει γίνει καλή πρόοδος” από το προηγούμενο Eurogroup, σύμφωνα με το capital.gr.

Σχολιάζοντας εξάλλου την πρόταση της Γαλλίας να συνδεθεί το χρέος με την ανάπτυξη της οικονομίας, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι είναι “καλή ιδέα”, προσθέτοντας ότι “σήμερα θα δούμε τις προτάσεις για το χρέος”.

“Η αίσθηση μου είναι ότι υπάρχει αισιοδοξία και υπάρχει θέληση να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσει σε μία νέα φάση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές”.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πρόοδο σήμερα και φυσικά το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα καθώς διασφαλίζει την αξιοπιστία του προγράμματος”, σημείωσε.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Κομισιόν εργάζεται για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

“Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις ξένες επενδύσεις να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Είναι καιρός να υπάρξουν πολιτικές για την ανάπτυξη και το χρέος”, ανέφερε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο να πάει το θέμα του χρέους σε Σύνοδο Κορυφής ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι “έχουμε εδώ έναν πολύ καλό υπουργό και φίλο, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ενεργεί στο όνομα της Ελλάδας. Η εμπειρία μου είναι ότι είναι καλύτερο να βρίσκονται οι λύσεις στο Eurogroup. Οι αρχηγοί κρατών δεν θέλουν να εμπλέκονται σε αυτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρα μαντάτα φέρνει το Bloomberg – Και με συμβιβασμό δεν θα δώσουν στην Ελλάδα την ανάσα που θέλει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βάζει φρένο ο Σόϊμπλε: «Αρμόδιος θεσμός είναι μόνο το Eurogroup»

ΑΚΟΜΑ: Νέα ευρωπαϊκή προειδοποίηση προς Τσίπρα για το χρέος

«Δεν θα πάρουμε απόφαση για το χρέος» – Όσα είπε μπαίνοντας ο Ντάισελμπλουμ