“Ναι” σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ λέει ο Τσίπρας! Νέα “βόμβα” Λεβέντη

Λεβέντης

Αίσθηση στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του πρόεδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά…δεν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε ότι κατά τη συνάντηση, που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός του είπε πως θα ήταν έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας, εάν έλεγε το «ναι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκείνον τον είδα διατεθειμένο, εάν έβγαινε ο Μητσοτάκης σήμερα με μία δήλωση και έλεγε χάριν της Ελλάδας θυσιάζω το κόμμα, για να φέρουμε επενδύσεις», είπε ο κ. Λεβέντης

«Του είπα “γιατί το παίζεις κορώνα – γράμματα και δεν θέλεις να φτιάξουμε μια κυβέρνηση για 2 χρόνια, όσο μένει το συνταγματικό όριο αυτής της Βουλής;”. Αφού συζητήσαμε όλες τις δυσκολίες, να μη βγει το 3,5% πλεόνασμα, να μη έρθουν επενδύσεις, είμαστε μία χαλαρή πια οικονομία, που είναι δύσκολο να βρει το “νεύρο” της εύκολα, έχουμε αδρανήσει.

Του είπα “είσαι νέος, ξαναέχεις περιθώριο να γίνεις πρωθυπουργός, εγώ είμαι 65, θα ήταν λογικό να βιαζόμουν”», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ερωτηθείς τι του απάντησε ο Τσίπρας, ανέφερε: «Μου είπε ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει. Εκείνον τον είδα διατεθειμένο, εάν έβγαινε ο Μητσοτάκης σήμερα με μία δήλωση και έλεγε χάριν της Ελλάδας θυσιάζω το κόμμα, για να φέρουμε επενδύσεις».

Στο ερώτημα εάν είδε διατεθειμένο τον πρωθυπουργό, εφόσον πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ναι», να γίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας τώρα, ο ίδιος απάντησε:

«Ναι, γιατί γύρισε και μου είπε ότι η άλλη πλευρά είναι το εμπόδιο. Είναι δρόμος μετ΄ εμποδίων αυτό που πάει να κάνει τώρα. Είναι σαν να λες θα βγάλω πάση θυσία 9 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα.

Θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ, ένας Τσίπρας να καταφέρει και 3,5% πλεόνασμα, να βγάζει και επενδύσεις να φέρει και ένα αριστερό κόμμα να το κάνει δεξιό. Κυνηγάει το άπιαστο. Ο άνθρωπος στον δρόμο θα “καταρρεύσει”. Γι’ αυτό το είπα, ως λύτρωση στο προσωπικό του δράμα, να φτιάξουμε μία κυβέρνηση».

«Του είπα, μάλιστα», συνέχισε ο κ. Λεβέντης, «ότι αριστεροί ηγέτες, όπως ο Κύρκος στο όνομα της συναίνεσης και των συμμαχικών κυβερνήσεων, θυσίαζαν τα πάντα. Έριξαν τον εγωισμό τους και πήγαν ακόμη και με τον Μητσοτάκη, χάριν της χώρας. “Εσύ”, του λέω, “γιατί δεν τολμάς;” και τότε γύρισε και μου είπε ότι το εμπόδιο είναι ο Μητσοτάκης».

«Τον ρώτησα, αφού δεν είχε καμία δέσμευση από τη Γερμανία ότι θα μας χαρίσουν χρέος, γιατί το είχε ανυψώσει πολύ το θέμα και μετά φάνηκε σαν ήττα της χώρας. Σε αυτό δεν μου απάντησε… Μέσω του Βερολίνου ήξερα ότι δεν θα χαριστεί χρέος ούτε τώρα, ούτε στις γερμανικές εκλογές», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε:

«Τρεις – τέσσερις φορές βγήκα στη Βουλή και τους είπα γιατί μπερδεύετε το θέμα του χρέους. Θέλετε να κάνετε μασάζ στους βουλευτές σας, κάντε το αλλιώς, γιατί θα οδηγήσετε τη χώρα σε συμφορά. Και την ποσοτική χαλάρωση, δεν έπρεπε να μπερδεύουν ζητήματα που προκύπτουν από την επιτυχία ενός προγράμματος. Δεν έπρεπε να τα βάζουν σαν προϋποθέσεις για τα σκληρά μέτρα…

Ο Σόιμπλε δεν νομίζω ότι εξαπάτησε, γιατί αν ήταν να εξαπατήσει θα έλεγε σε όλους ότι θα μειώσουμε το χρέος και θα κορόιδευε, δεν είπε τέτοιο πράγμα, τουναντίον είπε Αύγουστος 2018 και εφόσον χρειαστεί. Η κυβέρνηση ήξερε ότι δεν θα πάρουμε το χρέος, το ήξερε καλά ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα πάρει τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα του Eurogroup και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό είναι τα θέματα για τα οποία ενημερώνει του πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός σε κατ ιδίαν συναντήσεις που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα και θα ολοκληρώσει σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης: Ομολογία Τζανακόπουλου ότι η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά από χρόνια!