Νεαρός Ρομά ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα στο Μενίδι

Συνελήφθη το πρωί 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, όμως, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Από χθες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτενίζουν την περιοχή, η οποία βέβαια θεωρούνταν άβατο, προκειμένου να βρουν στοιχεία για τον εντοπισμό του δολοφόνου του μικρού Μάριου.

Το γλέντι της ντροπής

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, στην οδό Μόρνου, σε απόσταση 500 μ. από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, στο οποίο έπεσε νεκρός ο 11χρονος Μάριος, είχε στηθεί γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, τους οποίους επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σπίτι και οι προσκεκλημένοι στο γλέντι είναι ύποπτοι για τη μοιραία αδέσποτη σφαίρα. Αλλωστε, οι πρώτοι που προσήχθησαν ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής.

Οι δράστες, στο διάστημα που μεσολόβησε, καθώς το παιδί μέχρι και το επόμενο παιδί θεωρούνταν ότι έφυγε από τη ζωή είτε από παθολογικά αίτια, είτε επειδή χτύπησε από την πτώση, είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το χώρο από κρίσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία, εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που πέρασε από τον θανάσιμο τραυματισμού του αγοριού, αλλά και της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση.

«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών» ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός στον «Ελεύθερο Τύπο».

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν 250 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, είχαν εξαφανιστεί οι άνδρες, έγιναν ωστόσο 34 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και έρευνες σε 22 οικίες. Τα ευρήματα ήταν πενιχρά, καθώς κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μενίδι: Οι κάλυκες δείχνουν το δολοφόνο- Βίντεο-ντοκουμέντο πριν την τραγωδία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαριστικό – Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον μαθητή στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών! (video)

ΑΚΟΜΗ: Κάλυκες βρέθηκαν σε σπίτια κοντά στο σχολείο όπου σκοτώθηκε ο μαθητής