Νεκρός ο ηγέτης του ISIS – Σε επιδρομή στη Συρία ισχυρίζεται η Μόσχα

ISIS

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ερευνά πληροφορίες ότι ο ηγέτης του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε στη διάρκεια ρωσικού αεροπορικού βομβαρδισμού στη Συρία.

Ρωσικά μαχητικά Su-34 και ένα Su-35 έπληξαν στόχο κοντά στη Ράκα, το πολιορκούμενο από συνασπισμό κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία στις 28 Μαΐου. Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μια συνάντηση ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία παρίστατο, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Αλ Μπαγκντάντι.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχονται μέσω διαφόρων διαύλων, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Ιμπραήμ Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάνι, ο οποίος σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Πληροφορίες για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι στη Ράκα, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, είχε μεταδώσει για πρώτη φορά η κρατική τηλεόραση της Συρίας στις 11 Ιουνίου, αλλά η είδηση τότε αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από πολλούς εμπειρογνώμονες, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που προέκυπταν αναφορές για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Τα ίχνη του Αλ Μπαγκντάντι, που έχει επικηρυχθεί για 25 εκατ. δολάρια, είχαν χαθεί εδώ και κάποιο διάστημα, αλλά πιστεύεται ότι κρυβόταν στην έρημο, έξω από τη Μουσούλη στο Ιράκ, απ’ όπου διέφυγε στα τέλη του 2016, όταν ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε την πόλη προσπαθώντας να φθάσει στη Ράκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν κατέλαβε το ISIS

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εγκληματική παράλειψη – Για λιγότερο από 6.000 ευρώ κάηκαν στον Πύργο Γκρένφελ

ΑΚΟΜΑ: Πανικός στις ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Μανχάταν