Πιάνει… πάτο ο Τραμπ – Κατά του όλες οι δημοσκοπήσεις

Τραμπ

Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η έρευνα που διεξάγεται για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και η αιφνιδιαστική αποπομπή του Κόμεϊ που ακολούθησε, διαβρώνουν σταδιακά το προφίλ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) που έγινε το χρονικό διάστημα 1-5 Ιουνίου, πριν από την χθεσινή κατάθεση του Κόμεϊ στην Γερουσία, το 38% των Αμερικανών φαίνεται να αποδέχονται τον Τραμπ, έναντι ποσοστού 58% που τον αποδοκιμάζουν.

Ο Τραμπ αναμένεται ν’ αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα προβλήματα κατά τους επόμενους μήνες, στην περίπτωση που η υπόθεση της έρευνας γύρω από ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 εξακολουθήσει να μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα στην Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επιδιώκει σε πολιτικό επίπεδο την άμεση προώθηση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την κατάργηση και την αντικατάσταση του νόμου για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare).

Παράλληλα, ιδιαιτέρως σημαντική για την κυβέρνηση του Τραμπ κρίνεται και η όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας για την αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας.

Η κατάσταση που έχει προκληθεί από τις συνεχόμενες πολιτικές κρίσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει ο Λευκός Οίκος «αποσπά την προσοχή της κυβέρνησης και δίνει την ευκαιρία στους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη του Κογκρέσου και δεν υποστήριξαν τον Τραμπ από την αρχή, να τηρούν αποστάσεις από τον ίδιο και να μην τον υπερασπίζονται» δηλώνει ο Άντι Σμιθ διευθυντής του κέντρου ερευνών στο πανεπιστήμιο του New Hampshire, το οποίο εξειδικεύεται στην διεξαγωγή πολιτικών δημοσκοπήσεων.
«Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ καλοκαίρι» δηλώνει ο ίδιος.

Πόλεμος κατά Κόμεϊ
Από την άλλη μεριά, ο πυρήνας των υποστηρικτών του Τραμπ προετοιμάζεται για μία περίοδο πολιτικών συγκρούσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ομάδα πολιτικών υποστηρικτών του (Great America Alliance) διέθεσε για διαφημίσεις αυτή την εβδομάδα το ποσό των 400.000 δολαρίων. Οι επιθέσεις κατά του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ήταν στο επίκεντρο της διαφημιστικής καμπάνιας, σύμφωνα με τον Έρικ Μπιτς που είναι υπεύθυνος της αναφερόμενης ομάδας.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση παρουσίαζε αρνητικά τον Κόμεϊ ως “έναν ακόμη άνθρωπο του πολιτικού συστήματος στην Ουάσιγκτον”, ενώ συμπεριελάμβανε εικόνες από επιθέσεις τζιχαντιστών, υπονοώντας ότι ο Κόμεϊ δεν είχε επικεντρωμένη την προσοχή του όσο θα έπρεπε στην προστασία των Αμερικανών.

«Νομίζω ότι η κατάσταση γίνεται πολύ περισσότερο σοβαρή για τον πρόεδρο Τραμπ. Η έρευνα υπό τον Μιούλερ συνεχίζεται. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την ακρόαση του Κόμεϊ θα ενσωματωθούν στην έρευνα. Κατά την άποψή μου, ο πρόεδρος εισέρχεται σε μία περίοδο αυξημένης πολιτικής αποσταθεροποίησης», δηλώνει ο Τζον Μπον καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Texas A&M.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ τρολάρισμα – Ψιλό-γαζί η Ιβάνκα Τραμπ στα social media

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαριστικό – Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον μαθητή στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών! (video)

ΑΚΟΜΑ: «Κομμάτια» η Ισπανία – Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκήρυξε η Καταλονία