Προκλητικοί ξανά οι Τούρκοι – Κορβέτα παραβίασε ελληνικά χωρικά ύδατα

Κορβέτα

Σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας προχθές, την οποία επιβεβαίωσε πριν λίγη ώρα κορυφαία στρατιωτική πηγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σημειώθηκε στη Ζουράφα, όταν τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ) κι όταν αντιμετωπίστηκε άμεσα από ελληνική φρεγάτα, έπλευσε σε κοντινή απόσταση από αυτήν, κατά παράβαση και των ισχυόντων κανονισμών ναυσιπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα.

«Ναι το περιστατικό συνέβη. Και θα πρέπει να ξέρουν ότι τους ψαράδες και τους πρόσφυγες του αντιμετωπίζει και σωστά το Λιμενικό, αλλά άμα την παραβίαση των ΕΧΥ την κάνει τουρκικό πολεμικό το θέμα είναι σοβαρό, έτσι αντιμετωπίζεται και η απάντηση έρχεται από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Αυτό είναι σαφές» τόνισε μεταξύ άλλων η κορυφαία στρατιωτική πηγή απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στρατιωτικών συντακτών.

Συμφώνως με την ίδια πηγή μία τουρκική κορβέτα που παρακολουθούσε τις κινήσεις του Στόλου στο βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Καταιγίς 2017», παραβίασε τα ΕΧΥ στη Ζουράφα, το γνωστό βράχο με τον φάρο που έχει στην επιφάνειά του και που οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν καν την ύπαρξη ούτε και το ότι έχει ΕΧΥ, κάτι βεβαίως το οποίο δεν ισχύει. Αμέσως διατάχθηκε και έσπευσε στην περιοχή η φρεγάτα του στόλου «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» που ενημέρωσε με τον ασύρματο τον κυβερνήτη της ότι βρίσκεται εντός των ΕΧΥ και να απομακρυνθεί αμέσως αυτών. Ο Τούρκος κυβερνήτης δεν συμμορφώθηκε και άρχισε να κάνει διάφορους ελιγμούς κοντά στην ελληνική φρεγάτα, η οποία με τις δικές τις αποφασιστικές κινήσεις απομάκρυνε τον Τούρκο από την περιοχή εκτός των ΕΧΥ.

Για το λόγο αυτό προφανώς χθες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη Ζουράφα κατευθυνόμενος από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που ασκούνταν στο πλαίσιο της ασκήσεως «Καταιγίς» του ΠΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή φέρνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Ανάπτυξη στο α’ τρίμηνο

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο ντοκουμέντο! Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Υπουργού Παιδείας στα Σκόπια