Προσοχή – Μίνι καύσωνας Πέμπτη & Παρασκευή

Καύσωνας

Μπήκαμε στον Ιούνιο κι όπως είναι φυσικό ξεκινούν οι ζεστές ημέρες κατά τις οποίες οι θερμοκρασίες θα πλησιάσουν στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως την Πέμπτη και την Παρασκευή που θα έχουμε ένα μίνι καύσωνα, αφού η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα φθάσει τους 37 με 38 βαθμούς και το βράδυ 24, ενώ σε αυτά τα επίπεδα θα κυμανθεί και την Παρασκευή παρόλο που παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις και στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη.

Στους 34 βαθμούς θα επιστρέψει ο υδράργυρος το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές σε κάποιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32 βαθμούς Κελσίου. Πάντως η εποχική πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το καλοκαίρι έχει καλά νέα για τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Διότι, ο Ιούνιος αναμένεται να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του Μαΐου και θα συνεχίσει να είναι κανονικός για την εποχή. Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής αυτό θα είναι και πάλι απογοητευτικό σε ολόκληρη την Κύπρο και θα κυμανθεί και πάλι κάτω του 50% του κανονικού ύψους. Κανονικός αναμένεται να είναι θερμοκρασιακά σε ολόκληρη την Κύπρο και ο Ιούλιος, ενώ στα ανατολικά θα είναι κατά 1 με 2 βαθμούς ψυχρότερος του κανονικού.

Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής αυτό αναμένεται ότι στα δυτικά θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω του 50% του κανονικού, ενώ στα ανατολικά θα είναι μέχρι και 200% του κανονικού. Εξάλλου ο Μάιος έκλεισε με τις εισροές νερού στα φράγματα να φθάνουν το 1,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα κατέληξαν στα φράγματά μας 48,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο – Τα κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα βρέθηκαν στην Κολομβία!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο… προφήτης Πούτιν: «Κανείς δεν θα μείνει ζωντανός» (video)

ΑΚΟΜΑ: Ανατροπή στα σούπερ μάρκετ – Θα χρεώνονται και οι…