Πυροβόλησαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγα λεπτά στις ΗΠΑ καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Στιβ Σκάλις, πυροβολήθηκε σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ενώ χτυπήθηκαν και άλλα μέλη του Κογκρέσου!

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Στιβ Σκάλις ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε πυρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στον γοφό

Το Fox News μετέδωσε ότι ο βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων, και οι βοηθοί του έχουν πληγεί από πυροβολισμούς. Το CNN αναφέρει ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο και βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες. Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Αντιπρόεδρος Πενς έχουν ενημερωθεί για την επίθεση. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σε όσους τραυματίστηκαν», σημείωσε

Διαβάστε επίσης: Τρεις θεωρίες για τα αίτια της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ