Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Β-52 πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα ενώ σε άλλο περιστατικό, αργότερα, ένα επίσης ρωσικό MiG-31 συνέλαβε ένα νορβηγικό πολεμικό αεροπλάνο να πλησιάζει  τον ρωσικό εναέριο χώρο κοντά στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Σύμφωνα με το RT ρωσικά ραντάρ εντόπισαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό την Τρίτη το πρωί. Το Su-27 του ρωσικού στόλου της Βαλτικής στάλθηκε και αναχαίτισε το αμερικανικό αεροσκάφος Β-52 μετά την αναγνώρισή του, αν και το βομβαρδιστικό πετούσε σε ουδέτερο εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα κατά μήκος των συνόρων, όπως δήλωσε το υπουργείο Αμύνης.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερο αεροσκάφος να πετάει κοντά στην περιοχή. Ένα MiG-31 που στάλθηκε για αναγνώριση “εντόπισε οπτικά” ένα αντι-υποβρυχιακό σκάφος P-3 Orion που ανήκε στην Βασιλική Νορβηγική Πολεμική Αεροπορία, το οποίο πέτεγε πάνω από ουδέτερα νερά κατά μήκος των ρωσικών συνόρων πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς, με τους ασύρματους όμως απενεργοποιημένους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το MiG-31 συνόδευσε το ξένο αεροσκάφος, το οποίο άλλαξε την πορεία του και γύρισε μακριά από τα ρωσικά σύνορα. Η ενέργεια της ρωσικής αεράμυνας είναι τυπική σε σκάφη χωρίς αναμεταδότες που πλησιάζουν τον ρωσικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακό βίντεο – B 52 βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές! (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρίζει η καρέκλα της Μέι – Την Πέμπτη οι εκλογές στη Βρετανία