Στην κόλαση των σκουπιδιών – Τρεις ημέρες θα χρειαστούν για να καθαρίσει η Αθήνα

Σκουπίδια

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι η Αθήνα θα χρειαστεί περί τις τρεις ημέρες για να καθαρίσει, ενώ η μυρωδιά από τη δυσοσμία θα χρειαστεί μερικές ημέρες ακόμη για να φύγει εντελώς.

Από χθες το βράδυ, πάντως, τα απορριμματοφόρα των δήμων βγήκαν κανονικά στους δρόμους, κάνοντας, μάλιστα κι ενισχυμένα δρομολόγια προκειμένου η αποκομιδή των σκουπιδιών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Απολύμανση ΤΩΡΑ!
Λόγω του ότι τα σκουπίδια έμειναν για πολλές ημέρες στοιβαγμένα και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα είναι απαραίτητη η απολύμανση των κάδων και των χώρων γύρω από αυτούς καθώς τις προηγούμενες ημέρες τα σκουπίδια ουσιαστικά σάπιζαν εκεί ενώ οι κατσαρίδες, τα ποντίκια και τα περιστέρια έκαναν πάρτι. Έτσι, δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν και υδροφόρες των δήμων ώστε να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τους κάδους.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, με τη μειοψηφία να ζητά τη συνέχιση της απεργίας έως και την Κυριακή. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι δεν έπρεπε να παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, με δεδομένο ότι στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φονικός» συνδυασμός – Καύσωνας και αφρικανική σκόνη σήμερα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα»: Ποινική έρευνα για χρηματισμό του Κώστα Σημίτη

ΑΚΟΜΑ: Ταλαιπωρία στον ηλεκτρικό: Κατέβασαν τους επιβάτες από το συρμό (Εικόνες)