Συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα η ΚΕΔΕ για τους συμβασιούχους

Εκτάκτως θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το ΔΣ της ΚΕΔΕ, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε να κατατεθεί τη Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Όσοι απασχολούνται μέχρι τώρα στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ενημερώσει σήμερα στις 2 μ.μ. τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, για τη νομοθετική ρύθμιση.

Γ. Πατούλης: Να διασφαλιστούν οι θέσεις

Την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και απαλλαγής των πόλεων από τους τόνους σκουπιδιών ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

«Ελπίζουμε να έχουν διδαχθεί οι συντάκτες της ρύθμισης από τα λάθη των προηγούμενων και να μην οδηγηθούμε σε νέο φιάσκο» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Πατούλης, ο οποίος δήλωσε πως «μέχρι να δούμε το περιεχόμενο της ρύθμισης, είμαστε επιφυλακτικοί».

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε πως η ΚΕΔΕ είναι «καταρχήν σύμφωνη» με τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Όσον αφορά την εμπλοκή ιδιωτών, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός «που άνοιξε την κερκόπορτα της εισβολής ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων», «βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο επίμαχο νομοσχέδιο».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με υπεύθυνο τρόπο στην επίλυση του προβλήματος και επανέλαβε ότι «η απαράδεκτη εικόνα των πόλεων έχει το ονοματεπώνυμο Παναγιώτης Σκουρλέτης».

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη με απεργούς καθαριότητας για άρση του αδιεξόδου