Σόιμπλε: Ο Τσίπρας ενοχλεί συνέχεια την Μέρκελ – Τι του απαντά

Απρόσμενο σύμμαχο βγήκε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε σε on the record δήλωσή του, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξήγησε γιατί το είπε αυτό: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: «Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συνεχίζοντας να υμνεί τον Έλληνα ομόλογό του τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών» και «σκληρό διαπραγματευτή».

Οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προέκυψαν από μια γενικότερη ανάλυση. Ο κ. Σόιμπλε έλεγε ότι υπάρχει μια επικίνδυνη τάση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία ολοένα και περισσότερα ζητήματα τίθενται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων προς επίλυση. «Η κ. Μέρκελ πρέπει να το πολεμήσει αυτό», τόνισε και στο σημείο αυτό, σύμφωνα πάντα με το DowJones NewsWires κατονόμασε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον οποία είπε την ανωτέρω φράση περί έλλειψης εμπιστοσύνης στον κ.Τσακαλώτο, που έχουν ως συνέπεια τα συνεχή τηλεφωνήματά του στην καγκελάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι εισηγήθηκε ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο για το Eurogroup

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιέζει τον Τουσκ για λύση στο Eurogroup ο Τσίπρας

ΑΚΟΜΗ: Σχέδιο «παγίδευσης» της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup από Σόιμπλε