Τα “έσπασαν” Σκουρλέτης – ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα σκουπίδια – Νέες κινητοποιήσεις

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η νέα προσπάθεια το μεσημέρι της Δευτέρας να υπάρξει μια λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, καθώς άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η νομοθετική πρόταση που του παρουσίασαν οι συνδικαλιστές «δεν μπορεί να σταθεί νομικά, λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη τροπολογία του υπουργείου να ενσωματωθεί η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα όρια ηλικίας, συμμετοχή στον διαγωνισμό άνω των 45.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, σε δηλώσεις του, κατηγόρησε τον υπουργό ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας των δήμων και ζήτησε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, τόνισε πως ο κ. Σκουρλέτης τους αποκάλεσε «μαϊντανούς των καναλιών».

«Ο κ. Σκουρλέτης μέσα σε πέντε λεπτά απέρριψε την πρόταση και μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών. Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Ο υπουργός Εσωτερικών κρίνεται ανίκανος», υποστήριξε.

«Την Πέμπτη θα κάνουμε πανελλαδική συγκέντρωση και θα πάμε στο Μαξίμου. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση. Οι πολίτες είναι μαζί μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα», πρόσθεσε.

Το αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας, την πρότασή τους, αλλά ο κ. Σκουρλέτης, μέσω Alpha, λίγα λεπτά αργότερα την απέρριψε, λέγοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. ​

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε καλέσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της: «Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κ. Σκουρλέτη, γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στον δρόμο 10.000 συμβασιούχους».

Tα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσίασε και τη νέα της πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ανίκανος ο Σκουρλέτης, μας είπε μαϊντανούς»! (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απέρριψε ο Σκουρλέτης την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους

ΑΚΟΜΗ: Άναψαν τα αίματα στο υπουργείο Εσωτερικών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παρέμβαση εισαγγελέα