Τεράστιος Παναθηναϊκός: To σήκωσε μέσα στην “κόλαση” του ΣΕΦ

Το έκανε όπως το ’99! Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του, τον κέρδισε με 51-66 και κατέκτησε το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους στην σειρά και έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τους Καλάθη, Τζέιμς, Μπουρούση και Ρίβερς έκαναν τεράστιο break, όπως το 1999 και πήγαν τους Πράσινους οπαδούς στα ουράνια. Επιστροφή στον θρόνο για τον Παναθηναϊκό, μετά τα δύο συνεχόμενα του Ολυμπιακού.

Τραγική εικόνα, τα έκτροπα περίπου 1:30 πριν το τέλος, με ρίψη κροτίδων και καπνογόνων, που επέφεραν προσωρινή διακοπή.

Διαγωνισμός τριπόντων και ψυχωμένος Παναθηναϊκός!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξεκίνησε το ματς φουριόζος, λόγω της ώθησης από τον κόσμο του, ωστόσο όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις απαντήσεις και έβαζε δύσκολα στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα πρώτα λεπτά εξελίχθηκαν σε έναν… άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, καθώς και οι δύο ομάδες σούταραν συνεχώς έξω από τα 6,75μ., χωρίς συγκεκριμένα συστήματα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-3 σκοράροντας με τρίποντα από τον Μάντζαρη (2/2) και τον Παπανικολάου, αλλά μόλις ο Τσάβι Πασκουάλ έριξε στο ματς τους Καλάθη και Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα και να επιτίθεται πιο ορθολογικά.

Με ένα όμορφο καλάθι του Έλληνα σέντερ έφερε το ματς στα ίσα (12-12, 1-9 σερί για τους Πράσινους), πριν ο Ολυμπιακός σκοράρει για το 17-14 της πρώτης περιόδου. Χαρακτηριστικό των πρώτων 10 λεπτών ήταν τα 18 τρίποντα που είχαν σουτάρει μαζί και οι δύο αντίπαλοι και τα μόλις 14 δίποντα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς το “τριφύλλι” πίεσε ασφυκτικά στην άμυνα τον στατικό Ολυμπιακό και τον υποχρέωσε να βάλει μόλις 10 πόντους.

Οι Πράσινοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (19-21) με καλάθι του Τζέιμς και σε εκείνο το σημείο πήρε την σκυτάλη ο Καλάθης και με 9 πόντους και 2 ασίστ σε 3′ λεπτά έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε το 21-25 στο 14′ και μαζί με τον εξαιρετικό Τζέιμς και τον “βράχο” Μπουρούση είχαν προκαλέσει τεράστια… ζητήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Παρόλα αυτά η άμυνα δεν ήταν το μόνο πρόβλημα των γηπεδούχων, αφού και η επίθεση ήταν σχεδόν… ανύπαρκτη.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ανεβάζει ρυθμούς, πήρε διαφορά 7 πόντων (23-30) με τρίποντο του Φώτση και πήγε στο +11 με νέο σουτ τριών πόντων, αυτή τη φορά από τον Ρίβερες (23-34) στο 19′.

Με τέσσερις μαζεμένους πόντους από τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 27-36 στο τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο η εικόνα σε αυτά τα 20 λεπτά έδειχνε ξεκάθαρα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Έκανε πάρτυ και κατέκτησε το 35ο!

Ο Παναθηναϊκός έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο τρίτο δεκάλεπτο, υποχρεώνοντας τον σοκαρισμένο Ολυμπιακό σε τραγικά λάθη και σε… βεβιασμένες επιθέσεις.

Οι Πράσινοι έπαιζαν μανιασμένη άμυνα και είχαν τον Ολυμπιακό στο μηδέν για έξι λεπτά στην τρίτη περίοδο. Σε αυτό το διάστημα οι Πράσινοι είχαν σερί 12-0 και έφτασαν να προηγούνται με την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (27-48).

Παππάς, Μπουρούσης, Τζέιμς και Ρίβερς σκόραραν χωρίς σταματημό για το “τριφύλλι” διατηρώντας μια πολύ μεγάλη διαφορά απέναντι στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι έδειχναν χαμένοι μέσα στο παρκέ. Το 37-57 απεικόνιζε καθαρά την εικόνα του αγώνα, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα το αφεντικό μέσα στην “καυτή” έδρα του αντιπάλου του.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και εν μέρει το κατάφερε, μειώνοντας σε 45-57 με ένα σερί 8-0, το οποίο διαμορφώθηκε με δύο τρίποντα του Αγραβάνη και ένα μπάσιμο του Γκριν.

Παρόλα αυτά, σε εκείνο το σημείο ο Παππάς ανέλαβε να βγάλει από την δύσκολη θέση τους Πράσινους και με ένα πολύ δύσκολο καλάθι διαμόρφωσε το 45-59, ενώ ο Ρίβερς στο 34′ σκόραρε για τρεις για το 48-62.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έφτανε την διαφορά εκ νέου στο +17 (49-66) ο αγώνας διεκόπη προσωρινά, καθώς υπήρξε ρίψη κροτίδων και καπνογόνων στον πάγκο των φιλοξενούμενων, αλλά και μέσα στο παρκέ.

Μετά από εκκένωση που ζήτησαν οι διαιτητές, το ματς συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο break (51-66) και να κατακτά με 2-3 το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 6(9ριμπ.), Πρίντεζης 4 (2/14 σουτ), Παπανικολάου 7 (1τρ., 7ριμπ.), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (2/10 σουτ, 4ασ.), Γκριν 4 (2/8 σουτ), Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3(1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2 (1/7 σουτ, 8ριμπ.), Τζέιμς 11 (1τρ., 12 ριμπ., 6 ασ.), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3(1), Ρίβερς 13(3), Φώτσης 3(1), Παππάς 10(2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12(2).

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Αντετοκούμπο βάζουν «καλάθι» στον ελληνικό τουρισμό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό! Κατέληξε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Τιοτέ!

ΑΚΟΜΑ: Ο Αρμάντο Μάριο Χουσίγιος είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού