Απάντηση Τζανακόπουλου: “Να σταματήσει ο Σόιμπλε να ρίχνει ευθύνες στην ελληνική πλευρά”

«Καλύτερα να σταματήσει ο κ. Σόιμπλε να ρίχνει ευθύνες στην ελληνική πλευρά και να εργαστεί σε μια κατεύθυνση εποικοδομητικής λύσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Ο κ. Σόιμπλε κάνει τη δουλειά του, κάνει αυτό το οποίο νομίζει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του. Από κει και πέρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο και για τον ίδιο να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά, ούτως ή άλλως έχει καταγραφεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη ύπαρξη συμφωνίας στο προηγούμενο Eurogroup, και να δουλέψει και ο ίδιος προς την κατεύθυνση μιας εποικοδομητικής συζήτησης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέστησε σε διάφορους ανώνυμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην μιλάνε, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανώνυμα και να ακούν καλύτερα τους προϊσταμένους τους, όπως τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τονίζει την ανάγκη μιας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος: Ηθική υποχρέωση η ελάφρυνση του χρέους