Το μυστικό σχέδιο της αστυνομίας για τη διάλυση των Ρομά

Τη μαφία των Ρομά που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στο Μενίδι θα επιχειρήσει να διαλύσει η Ελληνική Αστυνομία θέτοντας σε υλοποίηση το σχέδιο που εκτέλεσαν οι αμερικανικές αρχές για να συλλάβουν τον.. Αλ Καπόνε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνήσουν τα πόθεν έσχες, τα περιουσιακά στοιχεία και ότι άλλο πολύτιμο έχουν τα ύποπτα μέλη των οικογενειών Ρομά ώστε να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα και κατ΄επέκταση τις παράνομες δραστηριότητες και με αυτόν τον τρόπο να περιοριστεί η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο Μενίδι.

Χθες, η πολιτική και αστυνομική ηγεσία σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μενιδίου Γιάννη Κασσαβό έδωσε λεπτομέρειες για τη νέα επιχειρησιακή δομή που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή επί 24ώρου βάσεως, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Άμεση Δράση, Τροχαία, Ασφάλεια, τοπικό αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφαλείας και τις στοχευμένες δράσεις που θα εξελίσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο μεταξύ για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή η ΕΛ.ΑΣ προχωράει σε μόνιμη αστυνομική παρουσία στο Μενίδι, που θα ενεργεί μόνο στην περιοχή. Οι εβδομαδιαίες δράσεις θα εμπεριέχουν ελέγχους τροχαίας, αστυνόμευσης και πάταξης της μικροεγκληματικότητας.

Δύο φορές τον μήνα θα γίνονται στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών ασφαλείας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες).

Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208. Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν και 160 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και 15 περιπολικά που επίσης θα περιπολούν τη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου σχεδίου θα αξιολογείται κάθε 10 ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ξεσπάνε εξεγέρσεις εναντίον των Ρομά σε όλη την Ελλάδα!