ΤτΕ: “Ροκανίζουν” τις καταθέσεις τους τα νοικοκυριά – τις αυξάνουν οι επιχειρήσεις!

Εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τη μια μεριά τα νοικοκυριά “τρώνε” από τα έτοιμα για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και από την άλλη αυξάνονται οι καταθέσεις για τις επιχειρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών δεν έχει πληγεί από την κρίση, όπως διατυμπανίζει, δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας για το μήνα Μάιο.

Συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα κατέγραψαν αύξηση κατά 638 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 139 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Γεγονός που οφείλεται στην αύξηση κατά 852 εκατ. ευρώ των συνολικών καταθέσεων που διατηρούν επιχειρήσεις (έναντι μείωσης 583 εκατ. τον Απρίλιο).

Την ίδια χρονική περίοδο οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 214 εκατ. ευρώ (έναντι αύξησης 444 εκατ. τον Απρίλιο).

Παράλληλα μείωση κατά 305 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2017, οι καταθέσεις της Γενικής Κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 91 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 22,1% από 27,4% τον προηγούμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις τα αναλυτικά στοιχεία δείχνουν πως αύξηση κατά 852 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2017, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 583 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 12,9% από 14,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 665 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 935 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 186 εκατ. ευρώ, το Μάιο του 2017, έναντι αύξησης κατά 352 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης: Αυστηρό μήνυμα Ευρωπαίων αξιωματούχων: Υλοποιήστε άμεσα το μνημόνιο!

Μην χάσετε: Φωτογραφική τροπολογία για προσλήψεις ημετέρων με απολυτήριο γυμνασίου

Ακόμη: Απαγορεύει τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια ο Τόσκας!