Φωτογραφική τροπολογία για προσλήψεις ημετέρων με απολυτήριο γυμνασίου

Σάλο έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η κίνηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να αποδεχτεί πρόταση-τροπολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να διορίζονται διευθυντές των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων άτομα και με απολυτήριο γυμνασίου.

Τη συγκεκριμένη τροπολογία, που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο και ψηφίσθηκε, πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος

Ήδη στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί αναβρασμός καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη διάταξη ανοίγει το δρόμο σε διορισμούς ημετέρων και σε άλλες κομβικές θέσεις της κρατικής πολιτιστικής σκηνής.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ»!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμα ότι για τη θέση αυτή απαραίτητη είναι η «καλλιτεχνική αξία» και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα.

Ωστόσο το θέμα λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις, διότι η θέση διευθυντή στα περιφερειακά θέατρα, εκτός του καλλιτεχνικού ενστίκτου, απαιτεί και διοικητικά προσόντα τα οποία μόνο με πτυχία μπορούν αντικειμενικά να επαληθευτούν.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στα Τρίκαλα – Τέρατα κλείδωσαν και βίαζαν διαδοχικά σε διαμέρισμα 14χρονο κορίτσι – Όλοι στη φυλακή!

Μην χάσετε: Τώρα κλείνουν και μουσεία για… απίθανους λόγους!

Ακόμη: Τι είπε ο διοικητής του «Αγία Όλγα» όπου νοσηλεύτηκε πριν λίγο καιρό η Νανά Καραγιάννη