Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για εξεγέρσεις εναντίον των Ρομά σε όλη την Ελλάδα!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, καθώς το κλίμα που επικρατεί στις κατά τόπους κοινωνίες όπου διαμένουν οι Ρομά έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα, σε βαθμό που εκφράζονται φόβοι για ξέσπασα εξεγέρσεων των κατοίκων εναντίον τους! 

Εκτός από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Μενίδι, μετά τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου, σειρά ήταν των κατοίκων της Αιτωλίας να ξεσηκωθούν αγανακτισμένοι για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή και να διαμηνύσουν στην πολιτεία ότι θα πάρουν μέτρα μόνοι τους για να διαφυλάξουν τις περιουσίες και τα παιδιά τους.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί αναβρασμός και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου διαμένουν Ρομά, καθώς η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα έχει χτυπήσει “κόκκινο”, η πολιτεία αδυνατεί να τους ελέγξει και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να προστατέψουν τους πολίτες.

Το γεγονός που “ξεχείλισε το ποτήρι” στο Αιτωλικό ήταν όταν Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αιτωλίας το απόγευμα της Τρίτης προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε Ρομά ο οποίος τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στον καταυλισμό.

Όταν κατέβηκαν αστυνομικοί για να τον ελέγξουν, δέχθηκαν επίθεση με απειλές από Ρομά οι οποίοι βγήκαν από τον καταυλισμό.

Η αποθράσυνση φαίνεται και από το γεγονός ότι οι κάτοικοι βρίσκονται με τα όπλα ανά χείρας καθώς οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο!

Τα περιστατικά που καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο τα τελευταία χρόνια αποτυπώνουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση και τις ζημιές σε περιουσίες.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στο Αιτωλικό είναι η απειλή για την σωματική ακεραιότητα ενός ηλικιωμένου που προ ημερών είχε πέσει θύμα κλοπής στο σπίτι του από ανήλικο Ρομά.

Οι κάτοικοι του Αιτωλικού ήδη πραγματοποίησαν την πρώτη συγκέντρωση – διαμαρτυρία για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή. “Ο κόμπος έφτασε στο χτένι” λένε και τονίζουν πως “δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας λόγω των Ρομά που δεν φοβούνται τίποτα”.

“Τα βράδια ακούμε πυροβολισμούς από την περιοχή που μένουν και κανείς δεν τους ελέγχει. Οι αστυνομικοί κάνουν ότι μπορούν αλλά η δύναμη στο τμήμα Αιτωλικού είναι μικρή και δεν μπορούν να μας προστατέψουν” συμπλήρωσαν.

Τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι έκαναν και προτάσεις:

Να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες περιπολίας από τους ίδιους και μάλιστα να πληρώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους ώστε μαζί με την αστυνομία να περιπολούν στην πόλη.

Να επισκεφτούν τον υπουργό και να ζητήσουν μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη στο Αιτωλικό.

Μια πρόταση του δημάρχου είναι για όσους συλλαμβάνονται για αδίκημα να τους κόβουν τα επιδόματα.

Ο δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις – αιτήματα για να κατατεθούν στην ηγεσία του υπουργείου.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη μιας και πολύ συχνά εκτός από κλοπές υπάρχουν και συλλήψεις από την αστυνομία για υποθέσεις με ναρκωτικά.

Συγκίνηση επικράτησε όταν ο κ. Αποστόλης Μπλίκας ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του 11 χρονου Μάριου στο Μενίδι από πυροβολισμό.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι έκαναν πορεία στην πόλη και έδωσαν ραντεβού την Παρασκευή το πρωί στις 10 στα γεφύρια για διαμαρτυρία και κλείσιμο του δρόμου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το 2012 είχαν γίνει επεισόδια στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων και Ρομά οι οποίοι πυροβόλησαν τους κατοίκους με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – Διαμαρτυρία για τις «βάρβαρες περικοπές»