Χέρι – χέρι Μέρκελ-Μακρόν στην συνέντευξη τύπου – Τι είπαν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ, κάτι που γίνεται σπάνια και υπογραμμίζει την ώθηση για βαθύτερη συνεργασία ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Η τελευταία φορά που ηγέτες των δύο χωρών έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ ήταν τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα, όταν η Μέρκελ εμφανίσθηκε μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ.

Μέρκελ: Έστειλε ένα μήνυμα νέας αισιοδοξίας η σύνοδος κορυφής της ΕΕ

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ έστειλε ένα μήνυμα νέας αισιοδοξίας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά τη λήξη της συνόδου, προσθέτοντας πως κρίσιμη σημασία για την επιτυχία της είχε η προετοιμασία της από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η Μέρκελ πρόσθεσε πως η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στο μέλλον της και πως η έξοδος της Βρετανίας δεν μπορεί να συσκοτίσει αυτή την ανάγκη.

Η καγκελάριος υπογράμμισε επίσης πως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έδωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες μια αισιόδοξη εικόνα για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Μέρκελ τόνισε πως η ΕΕ βασίζεται σε κοινές αξίες και πρόσθεσε πως, αν κάποιος βλέπει ότι οι αξίες αυτές παραβιάζονται, πρέπει να το λέει. Δήλωσε ακόμη πως δυστυχώς δεν υπήρξε πρόοδος όσον αφορά τον καταμερισμό του βάρους των προσφύγων εντός της ΕΕ και πως θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς την κατεύθυνση αυτή.

Μακρόν: Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Αλέξης Τσίπρας 

Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί ένα ισχυρό συνδετικό πλαίσιο, τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη σύνοδο δεν συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο. Δουλέψαμε πολύ με την καγκελάριο Μέρκελ για να έρθουμε σε συμφωνία στο Eurogroup, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χέρι – χέρι» Γερμανία και Γαλλία στη Σύνοδο Κορυφής

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκτακτα μέτρα της ΕΕ για επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

ΑΚΟΜΗ: Κομισιόν: Αβέβαιο αν η κυβέρνηση καταφέρει να διατηρήσει πλεονάσματα