Χοντραίνει το παιχνίδι ο Ερντογάν: Στέλνει Τούρκους στρατιώτες στο Κατάρ

Στρατό στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ, κάτι που αναμένεται να λάβει και την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση αραβικών κρατών να διακόψουν κάθε σχέση με το Κατάρ. Αυτό έχει και αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η Τουρκία που διατηρεί άριστες σχέσεις με την πρωτεύουσα Ντόχα.

Έτσι τώρα το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το “πράσινο” φως σε Τούρκους στρατιώτες να αναπτυχθούν σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος AKP και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ερντογάν έχει επικρίνει τα αραβικά κράτη για τη διακοπή των σχέσεών τους με το Κατάρ, δηλώνοντας πως η απομόνωση της συγκεκριμένης χώρας και η επιβολή κυρώσεων εναντίον της δεν θα λύσει τα προβλήματα. Έχει επίσης πει ότι η Τουρκία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αμβλυνθεί η κρίση.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ και έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε εμπορικές πτήσεις τη Δευτέρα (προχθές), κατηγορώντας το Κατάρ ότι χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις. Το Κατάρ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πανικό η Άγκυρα από τον αποκλεισμό του Κατάρ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε πλήρη απομόνωση το Κατάρ – Ανεπιθύμητοι οι πολίτες του και στο Ντουμπάι!

ΑΚΟΜΗ: Κατάρ… «Δεν είμαστε τζιχαντιστές, Θεέ μου, πως θα γυρίσουμε στην Ελλάδα…»