10 νέους πλανήτες βρήκε η NASA που μπορεί να διαθέτουν ζωή (Βίντεο)

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προχώρησε η NASA σήμερα Δευτέρα 19/6 σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι ανακάλυψε 219 νέους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ προέβη τη Δευτέρα σε συγκλονιστικές ανακοινώσεις, κάνοντας γνωστό ότι μέσω του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, εντοπίστηκαν άλλοι 219 υποψήφιοι πλανήτες, οι 10 εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή, καθώς παρουσιάζουν όλα εκείνα τα δεδομένα που ευνοούν τη δημιουργία, ύπαρξη και εξέλιξη οργανισμών. Πρόκειται για πλανήτες στο μέγεθος της Γης, με αναλύσεις που παραπέμπουν στον πλανήτη μας.

«Υπάρχουν τώρα 4.034 υποψήφιοι πλανήτες που αναγνωρίστηκαν από το Kepler. Από αυτούς οι 2.335 έχουν επαληθευτεί ως εξωπλανήτες. Από περίπου 50 κατοικήσιμες ζώνες στο μέγεθος της Γης που εντόπισε το Κέπλερ, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου οι 30» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NASA.

«Τα δεδομένα που συλλέγουμε από το Κέπλερ είναι μοναδικά, καθώς είναι τα μόνα που αναφέρονται σε πληθυσμό ανάλογο της Γης. Πλανήτες που διαθέτουν περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια τροχιά με τη Γη» ανέφερε ο Μάριο Πέρεζ, επιστήμονας στη NASA που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Η κατανόηση της συχνότητας τέτοιων εξωπλανητών στον γαλαξία θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τις επόμενες αποστολές της διαστημικής υπηρεσίας στην απευθείας εύρεση μίας όμοιας Γης», πρόσθεσε.

Η ομάδα του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ της NASA κυκλοφόρησε έναν κατάλογο αποστολών υποψηφίων πλανητών, ο οποίος εισάγει 219 νέους υποψήφιους πλανήτες, 10 από τους οποίους έχουν σχεδόν το μέγεθος της Γης και βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την κατοικήσιμη ζώνη του αστέρα τους, δηλαδή το εύρος της απόστασης από ένα αστέρι, όπου το νερό μπορεί να υπάρξει σε επιφάνεια βραχώδους επιφάνειας του πλανήτη.

Πρόκειται για τον πιο αναλυτικό κατάλογο υποψηφίων πλανητών, έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που ανακοινώνει το Κέπλερ τα τελευταία 4 χρόνια.

Δείτε όλη την συνέντευξη Τύπου παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανάρχαιος Δίας: Ο παλαιότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει πλήρως τον άνθρωπο στις επόμενες δεκαετίες

ΑΚΟΜΗ: Θα θεραπεύσουμε τον θάνατο; Εταιρεία ξεκινά σύντομα τα πειράματα (Video)