ISIS: Καλεί τους μαχητές να επιτεθούν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Αυστραλία!

Να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Αυστραλίας καλεί εκ νέου με ηχητικό ντοκουμέντο τους μαχητές της το ISIS.

Ειδικότερα, με ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο διαδόθηκε μέσω ισοτόπου κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως καλεί όλους τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να προβούν σε επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα αποδίδεται στον εκπρόσωπο του ISIS, Αμπί αλ Χασάν αλ Μουχαγιέρ και σύμφωνα με το Reuters καλεί σε επιθέσεις την περίοδο του Ραμαζανιού κατά της Ευρώπη,ς των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, του Ιράκ, της Συρίας, του Ιράν και των Φιλιππίνων.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δε μπορεί να επιβεβαιωθεί αλλά η φωνή σύμφωνα με πληροφορίες είναι η ίδια με παλαιότερο μήνυμα του εκπροσώπου.

Η αναφορά αλ-Μουχατζίρ στο Ιράν καταδεικνύει ο λόγος του ηχογραφήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι δύο επιθέσεις στην Τεχεράνη ήταν τα πρώτα σημαντικά τρομοκρατικά εγχειρήματα στο Ιράν για οποία ανέλαβε την ευθύνη το ISIS.

Το κάλεσμα αφορά πρωτίστως τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος τελειώνει προς τα τέλη του Ιουνίου, με τον εκπρόσωπο να επισημαίνει πως αυτή την περίοδο «οι ουρανοί προς τον παράδεισο είναι ανοιχτοί».

Στο ηχογραφημένο μήνυμα, ο Αμπού Χασάν αλ-Μουχατζίρ προτρέπει τους οπαδούς του ISIS στη Δύση και στη Ρωσία να εμπνευστούν από το παράδειγμα των «αδελφών» τους, που έχουν ήδη εκτελέσει τρομοκρατικά χτυπήματα, και να τους μιμηθούν.

Όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, ο αλ-Μουχατζίρ στοχοθετεί πρωτίστως τους σιίτες μουσουλμάνους, τους οποίους αποκαλεί «αποστάτες», και ζητά περισσότερες επιθέσεις στο έδαφος του Ιράν, στον απόηχο του πολύνεκρου διπλού χτυπήματος της περασμένης εβδομάδας στην Τεχεράνη, όπου οι δράστες επιτέθηκαν στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί και στη Βουλή.

«Ω, λιοντάρια της Μοσούλης, της Ράκα και του Ταλ Αφάρ, ο Θεός ας ευλογεί αυτά τα αγνά χέρια και τα φωτεινά πρόσωπα, να κατηγορήσουν τους αποκρυφιστές και τους αποστάτες και να τους πολεμήσουν με τη δύναμη ενός ανθρώπου. Στους αδελφούς της πίστης και των πεποιθήσεων που βρίσκονται στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία, την Αυστραλία και αλλού. Οι αδελφοί σας στη δική σας γη έχουν πράξει καλά, άρα πάρτε τους ως παράδειγμα κάντε ό,τι έχουν κάνει και αυτοί» καταλήγει το μήνυμα.

Ο «αποκρυφισμός» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τον ISIS και αναφέρεται στους Σιίτες Μουσουλμάνους.

Διαβάστε ακόμη: Μυστικές ασκήσεις Ισραηλινών και Κύπριων κομάντος αναστατώνει την Τουρκία