Εκτός έμειναν 851 επιβάτες του πλοίου «Δ. Σολωμός» στον Πειραιά!

180

Δρομολόγιο από Πειραιά προς δυτικές Κυκλάδες έμεινε σήμερα το πρωί ανεκτέλεστο γιατί δεν είχε το πλοίο τα απαραίτητα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αναστάτωση ανάμεσα στους 851 επιβάτες οι οποίοι τελικά προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο καράβι της γραμμής.

Ειδικότερα το εγκεκριμένο – προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα στις 07:05 από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Κίμωλο – Μήλο, έμεινε ανεκτέλεστο «λόγω μη περάτωσης εργασιών επιθεώρησής του και εφοδιασμού του με προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας – ασφάλειας» όπως αναφέρουν οι Λιμενικές Αρχές.

Οι 851 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν καθώς και τα 150) ιχ, τα 47 δίκυκλα και τα 19 φορτηγά οχήματα Φ/Γ προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ναυπηγημένο το 1990 στην Ιαπωνία, με ολικό μήκος 115,63 μέτρα, πλάτος 21,02 μ.και μέγιστη ταχύτητα 19,5 κόμβους το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” έφτασε στις 21 Μαρτίου στον Πειραιά. Ακολούθησαν εργασίας μετασκευής προκειμένου να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

Διαβάστε επίσης: Τον λήστεψαν με κινηματογραφική μαεστρία στη Χαλκιδική