Άγριες συγκρούσεις και φωτιές στη Μόρια: 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Κατεστάλη με παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, η εξέγερση Αφρικανών μεταναστών, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις Αφρικανών και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματισμένοι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο καταυλισμός εκκενώθηκε ιδιαίτερα από τις οικογένειες που έχουν καταφύγει σε ελαιώνες κοντά στο χωριό Μόρια, ενώ μέσα στο Κέντρο έλαβαν χώρα πραγματικές μάχες με πρωταγωνιστές Αφρικανούς μετανάστες που διαμαρτύρονται για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους και τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι σήμερα, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Εναντίον αυτού του γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία.

Τότε και ξεκίνησε η εξέγερση των Αφρικανών η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Αρχικά μπήκαν φωτιές σε κάδους ενώ έσπασαν ζημιές σε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων στο Κέντρο. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε την εξέγερση μέσα στο κυρίως χώρο ενώ από τις ανοιχτές πύλες άρχισαν αν διαφεύγουν οικογένειες προσφύγων.

Τότε σε αντιπερισπασμό από Αφρικανούς που βρισκόταν έξω από το κέντρο μπήκαν φωτιές σε ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού. Το έργο των Πυροσβεστών παρά τη βοήθεια που δέχθηκαν από ομάδες προσφύγων ήταν δύσκολο αφού πολλοί Αφρικανοί μετανάστες δεν τους επέτρεπαν να επιχειρήσουν. Τελικά αυτές οι φωτιές έσβησαν με ρίψεις νερού από αέρος από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα εξέγερση των μεταναστών με πέτρες και φωτιές στο hotspot στη Μόρια

Μόρια: Μετανάστες ήθελαν να πάνε σε άλλο καταυλισμό

Στο έλεος των μουσουλμάνων η Σουηδία: «Βοηθήστε μας…» (Βίντεο)

Η ISIS δίνει «διαβατήρια για τον παράδεισο» σε τζιχαντιστές αυτοκτονίας!