“Τσουνάμι” τα λουκέτα για φοροδιαφυγή – Έκλεισαν και το μαγαζί που τραγουδούσε ο Κιάμος!

Απανωτά είναι τα «λουκέτα» που μπαίνουν σε μπαρ και άλλες επιχειρήσεις, μετά τις «εφόδους» που κάνουν κλιμάκια ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, σε νησιά και όχι μόνο, διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» για 48 ώρες σε αρκετές επιχειρήσεις.

Ανάμεσά τους νυχτερινό κέντρο στη Ζάκυνθο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Πάνος Κιάμος. Οι ελεγκτές, που μπήκαν στο μαγαζί ως πελάτες, έκαναν έλεγχο στις 5 τα ξημερώματα και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 27 αποδείξεις, αξίας 3.500 ευρώ.

Ακόμη, «λουκέτο» μπήκε για 48 ώρες μεταξύ άλλων σε κέντρο αισθητικής στη Σαντορίνη, σε μπαρ στην Υδρα, σε καφέ μπαρ στη Μύκονο, αλλά και σε δύο εστιατόρια στη Ζάκυνθο.

Αυτή τη φορά λουκέτο 48 ωρών είχαμε στα εξής καταστήματα

– Σε ένα κέντρο αισθητικής και ένα κατάστημα με σουβενίρ στην Σαντορίνη

– Σε ένα μπαρ στην Υδρα, εκεί όπου δεν κόπηκαν 15 αποδείξεις

– Σε ένα ψητοπωλείο στο Μοσχάτο, εκεί όπου δεν κόπηκαν 29 αποδείξεις

– Σε ένα καφέ μπαρ στην Μύκονο

Λουκέτο σε δύο εστιατόρια που δεν είχαν κοπεί 22 και 16 αποδείξεις αντίστοιχα, στη Ζάκυνθο

Στο Καλαμάκι σε μια επιχείρηση ενοικίασης ομπρέλων που δεν κόπηκαν 23 αποδείξεις

Σε ένα νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος – Δεν είχαν κοπεί 27 αποδείξεις (3.500 ευρώ). Ο έλεγχος έγινε στις 5 τα ξημερώματα, από ελεγκτές που μπήκαν στο μαγαζί ως πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι της Αρχής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε επιχειρήσεις με υψηλά ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως είναι τα κομμωτήρια.

Έτσι, στη Σαντορίνη, κομμωτήριο που είχε χτενίσει νύφη, τη μητέρα της και την κουμπάρα με το κόστος γι’ αυτές τις υπηρεσίες να ανέρχεται στα 2.200 ευρώ δεν έκοψε καμία απόδειξη.

Στη Σαντορίνη επίσης, στούντιο τατουάζ δεν είχε κόψει αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών ύψους 2.500 ευρώ, ενώ ένας φούρνος διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι δεν είχε κόψει 12 αποδείξεις.

Στην Άνδρο, επιβλήθηκε λουκέτο  για 48 ώρες σε παραλιακό μπαρ, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 42 αποδείξεις.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι είναι πλέον καθημερινοί και εντατικοί και έχουν επεκταθεί σε καταστήματα εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό που διαπιστώνουν κυρίως οι ελεγκτές είναι η «απροθυμία» για την έκδοση αποδείξεων με συνακόλουθο την μη απόδοση ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Βροχές, κεραυνοί και…χιόνια! Έρχονται και στην Αττική