Αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ από τους Ταλιμπάν– Πάνω από 35 οι νεκροί

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην οικία ενός πολιτικού που σημειώθηκε σήμερα στα δυτικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ. οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση είναι μια κυρίως σιιτική συνοικία και ο καμικάζι είχε στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους υπουργείου. Βρίσκεται κοντά στην οικία υψηλόβαθμου πολιτικού, του Μοχάμεντ Μοχακίκ, ο οποίος και ενδεχομένως να ήταν ο στόχος.

“Η έκρηξη έγινε κοντά στο σπίτι του Μοχάμεντ Μοχακίκ αναπληρωτή του Αμπντάλα Αμπντάλα στις 06:50 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Xinhua, που επικαλείται τον μάρτυρα Αμπντούλ Τζαλίλ.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άνθρωποι που επέβαιναν σ’ ένα μικρό λεωφορείο που περνούσε από τον δρόμο, όταν έγινε η έκρηξη.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα γειτονικά νοσοκομεία. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά σπίτια και οχήματα, ενώ δεν έχει γίνει -μέχρι στιγμής- ανάληψη ευθύνης.

Διαβάστε επίσης: Αρχίζει σήμερα η δίκη 17 Τούρκων δημοσιογράφων της Cumhuriyet για «τρομοκρατία»

Μην χάσετε: Πυροβολισμοί στην πόλη του Μεξικού – 5 νεκροί, 10 τραυματίες

Ακόμη: Αλάσκα: Πέθανε ο… τετράποδος εκλεγμένος δήμαρχος σε ηλικία 20 ετών