Ανεπιθύμητος ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τ. Τουρκές στην Ολλανδία

Μετά την άρνηση της Γερμανίας να μην επιτρέψει στον Ερντογάν να διοργανώσει εκδήλωση για να μιλήσει στους Τούρκους πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, ήταν η σειρά της Ολλανδίας να πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Τουρκές!

«Με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας η παρουσία του Τουρκές ή άλλου μέλους τους τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη» αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουρούλ Τουρκές δεν είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στην Ολλανδία για μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών στη χώρα με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

«Με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας η παρουσία του Τουρκές ή άλλου μέλους τους τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη» αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τον περασμένο Ιούλιο αξιωματικοί του στρατού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν έχει τότε κατηγορήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δεν εξέφρασαν επαρκώς τη στήριξή τους προς τον ίδιο και την τουρκική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ τον Μάρτιο, πριν το δημοψήφισμα της Τουρκίας για τη διεύρυνση των εξουσιών του Ερντογάν η Ολλανδία είχε αρνηθεί στην τουρκική κυβέρνηση τη διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας για τους Τούρκους μετανάστες της Ολλανδίας.

Το ολλανδικό υπουργείο σημειώνει ότι η νέα απαγόρευση είναι «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ – Χαμόγελα & χειραψίες για πρώτη φορά