Γερμανός σχεδίαζε επίθεση στη Σύνοδο των G20 – Σε κατάσταση συναγερμού η αστυνομία

Οι Αρχές της Γερμανίας προχώρησαν στην κατάσχεση μεγάλου αριθμού όπλων καθώς και «άγνωστων χημικών ουσιών» από το σπίτι και το γκαράζ ενός άνδρα που φέρεται να σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση κατά του διεθνούς φόρουμ του αποκαλούμενου και ως G20 στο Αμβούργο.

Συγκεκριμένα, η τοπική αστυνομία του Αμβούργου είχε βάλει στο στόχαστρό της έναν Γερμανό κάτοικο της πόλης Ρόστοκ, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για σχέδια επίθεσης κατά τη διάρκεια της συνόδου, που ξεκινάει την Παρασκευή.

Σε έρευνες που διεξήγαγαν σε διαμερίσματα το Σάββατο, βρήκαν όπλα καθώς και «επικίνδυνα» αντικείμενα τα οποία άνηκαν σε δύο άνδρες. Έναν 30χρονο και έναν 26χρονο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από ανάκριση, ενώ ο δεύτερος ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 10 Ιουλίου, κατηγορούμενος για τις δραστηριότητες που σχεδίαζε καθώς και τον αριθμό των όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, την οποία επικαλείται το Russia Today, ο ύποπτος ανήκει σε μια εξτρεμιστική ομάδα και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες και για την σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ίδια ώρα που το Αμβούργο προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών. Στην χώρα επικρατεί μεγάλη σύγχυση καθώς τουλάχιστον δώδεκα διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί για τις 7-8 Ιουλίου, με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τομάς Ντε Μεζιέρ, να εκφράζει την ανησυχία του ότι θα υπάρξουν επεισόδια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, πάνω 8.000 «βίαιοι διαδηλωτές» θα βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της G20.

Η γερμανική αστυνομία εκφράζει επίσης φόβους ότι πολλές υποδομές μπορεί να αποτελέσουν στόχους και περιμένει επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις με στόχο να παρεμποδισθεί η διεξαγωγή της συνόδου.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής, στους οποίους θα προστεθούν άλλοι 3.800 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που θα επιτηρούν το αεροδρόμιο και τα τρένα.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Μέι-Ερντογάν για το Κυπριακό