Διαχωρίζουν οι ΑΝΕΛ τη θέση τους από το ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αποτέφρωσης

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια.

«Η αποτέφρωση για εμάς είναι μια βίαιη πράξη, σε αντίθεση με την ταφή που αποτελεί έκφραση του σεβασμού και της προοπτικής της ανθρώπινης συνέχειας. Η ιερότητα της ψυχής βρίσκεται σε συνάρτηση με την ιερότητα του σώματος κατά την χριστιανική δογματική διδασκαλία», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως η ένσταση δεν έχει να κάνει με την εκχώρηση της αρμοδιότητας, αλλά με αυτή καθαυτή τη διαδικασία.

Ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης που κατά καιρούς έχει προκαλέσει πονοκεφάλους με τις απόψεις του και πρόσφατα δεν έκρυψε τη δυσφορία του με το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που δίνει το δικαίωμα σε περιφέρεια, δήμους και ιδιώτες να φτιάξουν αποτεφρωτήρια.

«Εάν γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της διάταξης που δίνει το δικαίωμα σε περιφέρεια, δήμους και ιδιώτες να φτιάξουν αποτεφρωτήρια, θα ψηφίσουμε όπως ορίζει η συνείδηση μας», είχε πει για να συμπληρώσει πως η αποτέφρωση είναι «βίαιη πράξη»

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: «Ήμασταν στον 1ο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί επιστρέψαμε στο ισόγειο»