Εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του αρχηγού των επεισοδίων στο Αμβούργο

Τον αρχηγό των επεισοδίων στο Αμβούργο, ο οποίος εμφανίζεται στις κάμερες ασφαλείας των γερμανικών αρχών να συντονίζει τις επιθέσεις και τις τακτικές του ανταρτοπόλεμου των αναρχικών κατά των αστυνομικών, αναζητούν οι Αρχές της Γερμανίας.

Για το λόγο αυτό εξέδωσαν ανακοίνωση, η οποία ανέβηκε και στα social media, μαζί με την φωτογραφία του καταζητούμενου μελαχρινού άνδρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Την ώρα που το Αμβούργο μετράει τις πληγές του από την επεισοδιακή σύνοδο κορυφής της G20, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας,Χάικο Μάας, έσπευσε να τονίσει πως δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά σύνοδος της G20 σε γερμανική πόλη.

“Αυτή η σύνοδος κορυφής της G20 στο Αμβούργο κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τον έλεγχο του εξτρεμισμού.Στη Γερμανία έχουμε ρεκόρ στην πολιτικά υποκινούμενη βία.Δεν γνωρίζουμε γιατί έρχονται αναρχικοί από το εξωτερικό”,επεσήμανε στην εφημερίδα “Bild” o Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:”Δεν έχουμε επαρκή βάση δεδομένων στην οποία θα μπορούν να εντοπίζονται όλα τα ταραχοποιά στοιχεία”.

Λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις του Χάικο Μαας, οι αρχές του Αμβούργου ζήτησαν την βοήθεια των Γερμανών πολιτών για τον εντοπισμό ενός κουκουλοφόρου ο οποίος έδωσε τον… τόνο στις ταραχές που ξέσπασαν στους δρόμους της γερμανικής πόλης.

“Όποιος γνωρίζει αυτόν τον ταραξία, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Τα εντυπωσιακά φρύδια και τα μαύρα μακριά μαλλιά είναι τα μόνα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του κουκουλοφόρου άνδρα, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Το όργιο βίας στο Αμβούργο με τους αναρχικούς να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και τις αρχές να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό των 600 αστυνομικών.

Ο Χάρτμουτ Ντούντε, επικεφαλής της αστυνομίας του Αμβούργου, έσπευσε να δηλώσει ότι, οι περισσότεροι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συμπλοκών με τους ακροαριστερούς διαδηλωτές, έφεραν τραύματα στο πρόσωπο από τις πέτρες και τα γυάλινα μπουκάλια νερού ή μπύρας που χρησιμοποίησαν οι αναρχικοί κατά των αρχών.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Κίνδυνος από τη χολέρα που εξαπλώνεται στην Υεμένη