Επιδρομή των καραμπινιέρων για την εξάρθρωση της Κόζα Νόστρα

Σε μεγάλη επιχείρηση κατά της Κόζα Νόστρα προχώρησε σήμερα Τρίτη η ιταλική αστυνομία στην πόλη Κατάνια στη Σικελία.

Οι Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν 54 φερόμενα ως μέλη της ομάδας Σαν Τζιοβάνι, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο ANSA.

Πάνω από 200 καραμπινιέροι μετείχαν στην επιχείρηση. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για εγκλήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών, εκβίαση και ληστεία.

Η έρευνα αποκάλυψε δίκτυο ναρκωτικών, το οποίο είχε τζίρο ύψους 40.000 ευρώ την εβδομάδα, καθώς και μια «φάμπρικα» εκβιασμών κατά επιχειρηματιών και κατόχων καταστημάτων.

Επίσης το πρόβλημα με την Κόζα Νόστρα αρχίζει να επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς στη Σικελία δεν υπάρχουν πλέον δουλειές, με αποτέλεσμα μέλη διαφόρων κυκλωμάτων να μεταναστεύουν βόρεια, σε αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στη «μαύρη» οικονομία.

Η πιο γνωστή συμμορία μαφιόζων της Σικελίας, θεωρείται ότι έχει αρχίσει να επεκτείνεται στη Γερμανία, καθώς τα περιθώρια κέρδους στον κατασκευαστικό τομέα, όπου δραστηριοποιούνταν πολλά μέλη της μαφίας, έχουν συρρικνωθεί δραματικά από την οικονομική κρίση.

Επιπλέον, καθώς πλέον οι τοπικοί επιχειρηματίες και καταστηματάρχες δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν στην Κόζα Νόστρα, που επί δεκαετίες λειτουργούσε πουλώντας προστασία.

«Η ιταλική μαφία έχει επενδύσει κεφάλαια στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Όπως άλλες νόμιμες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, έχουν βρει πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες εκεί», αναφέρει ο επικεφαλής του ιταλικού ΣΔΟΕ στην περιοχή της Ιταλίας.

«Οι Ιταλοί έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη για να βρουν δουλειά. Δυστυχώς πλέουν εξάγουμε και πολλούς εγκληματίες. Οι συμμορίες περνούν περίοδο κρίσης στη Σικελία. Πολλοί μετανάστευσαν στη Γερμανία, όπου και βρήκαν δουλειά, εγκληματική και πολύ προσοδοφόρα».

Διαβάστε επίσης: «Μισογύνης» στους μισθούς των γυναικών στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ