Ζάκυνθος: “Για δύο κλωτσιές είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο” – Τι είπαν οι δυο Σέρβοι για τη δολοφονία του Αμερικανού

«Βρέθηκα τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο», δήλωσε μετά την αποφυλάκισή του με εγγύηση ένας νεαρός Σέρβος που κατηγορείται ότι μετείχε στην άγρια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο Νεναντ Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μαζί μ’ έναν συμπατριώτη του, είπε ότι οι δυο τους δεν μετείχαν στον έως θανάτου ξυλοδαρμό του άτυχου Αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον,, ενώ ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του 22χρονου Αμερικανού.

Οι Ν.Ρ και Ι.Μ σερβικής καταγωγής, που έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, μιλώντας στην εφημερίδα ‘Ειδήσεις’, δηλώνουν συντετριμμένοι και ισχυρίζονται ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το θύμα.

“Ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε”, λένε οι δύο δράστες ηλικίας 18,5 ετών. “Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαό, και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι. Για μια δύο κλωτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ειδήσεις, οι δύο Σέρβοι που είναι φίλοι, θα ξεκινούσαν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο, ενώ ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο και είχαν συμφωνήσει να μετεγγραφούν σε ομάδα της Αυστρίας.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ισχυρίζονται ότι ήθελαν να εμποδίσουν το θύμα να διαφύγει μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο μπαρ του Λαγανά. “Εμπλακήκαμε σε μια συμπλοκή και καταλήξαμε στη φυλακή. Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το θύμα να διαφύγει. Όταν κλωτσήσαμε το θύμα, δεν σημαδέψαμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Τα χτυπήματα ήταν τυχαία.

Ο,τι συνέβη ήταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι”.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρεται η δική τους εκδοχή για τη δολοφονία.

“ Τις πρωινές ώρες στις 7/7/2017 διασκέδαζα με φίλους μου στον Λαγανά Ζακύνθου στο μπαρ με την ονομασία (…). Περί ώρα 03.15 π.μ βλέπω ξαφνικά προς την έξοδο του παραπάνω καταστήματος έναν θαμώνα ο οποίος είχε σκισμένο μέτωπο από το οποίο έτρεχε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Επίσης διέκρινα και θραύσματα από μπουκάλι μπίρας. Φοβήθηκα μην τυχόν συνέβη κάτι κακό σε κάποιον φίλο ή συνταξιδιώτη μου από το γκρούπ που ήρθαμε στην Ελλάδα και πήγα στην έξοδο του μπαρ και μετά στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Τότε είδα έναν άνδρα να τρέχει και πίσω του να τρέχει πλήθος ατόμων. Άκουσα φωνές να λένε: “αυτός είναι, σταματήστε τον”.

Ζάκυνθος: Η στιγμή της δολοφονίας στο Λαγανά! 

Θεώρησα ότι πρόκειται για τον δράστη που είχε τραυματίσει στο μέτωπο τον ανωτέρω θαμώνα του μπαρ. Με αποκλειστικό και μόνο σκοπό να μη διαφύγει και προκειμένου να τον σταματήσω, όταν τον πλησίασα, του κατέφερα δύο κλωτσιές στην περιοχή της μέσης και της πλάτης” αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα.

Οι Σέρβοι δράστες αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση: “Κατ’ αρχήν ουδεν χτύπημα κατέφερα στο κεφάλι του θύματος, αλλά μόνο στην περιοχή της μέσης και της πλάτης αυτού.

Κατά συνέπεια, τα λακτίσματα που του κατάφερα ουδόλως συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Το μόνο που ήθελα ήταν να μη διαφύγει και να τον σταματήσω και το μόνο είδος δόλου που είχα ήταν ενδεχομένως να τον τραυματίσω για τον παραπάνω σκοπό. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επεδίωκα την οποιαδήποτε βαριά σωματική βλάβη αυτού”.

Με το υπόμνημα ζητείται η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου και έχει καταγράψει τη δολοφονία του 22χρονου από το Τέξας από ομάδα δέκα ατόμων προκειμένου να διευκρινισθεί ποιος κατέφερε τα μοιραία χτυπήματα στον Αμερικανό.

“Είμαστε τόσοι Σέρβοι εδώ, γιατί μιλάς στον μαύρο;”

Την ίδια ώρα η κοπέλα που λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία έβγαλε φωτογραφία με το θύμα και τους φίλους τους, φωτογραφία που ότι ήταν όπως φαίνεται η αφορμή, για να ξεκινήσει ο άγριος καβγάς, που οδήγησε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού, φέρεται να είπε στις αρχές:

“Ένας Σέρβος που διασκέδαζε δίπλα μας, με πλησίασε και μου είπε: Υπάρχουν τόσοι Σέρβοι εδώ στο μπαρ, γιατί μιλάς με έναν μαύρο; Εγώ τον αγνόησα αλλά ο Μπακαρι μίλησε με τον Σέρβο. Δε θυμάμαι τι είπαν. Τότε ο Σέρβος γύρισε και έδωσε ένα χαστούκι στο Μπακάρι, ο οποίος μετά χτύπησε με ένα μπουκάλι μπύρας τον Σέρβο στο κεφάλι”.

Και η κοπέλα συνεχίζει: “Βγήκα με τους τρεις Αμερικανούς και μαζί μας 30 άτομα Σέρβων οι οποίοι άρχισαν να χτυπάνε τους Αμερικανούς. Μετά από 5 λεπτά περπάτησα προς το μέρος που έτρεχαν και είδα έναν μελαμψό άνδρα της παρέας μου πεσμένο στο δρόμο, να είναι αναίσθητος και να βγάζει αίμα από τα μάτια και ένας από τους Αμερικανούς δίπλα του να προσπαθεί να τον βοηθήσει”.

Μάλιστα, ανάμεσα στα πρόσωπα που φαίνονται στα βίντεο από τη μοιραία νύχτα, να χτυπούν τον 22χρονο, η κοπέλα αναγνωρίζει δύο: “Αναγνωρίζω τον μπάρμαν που φοράει το μπλουζάκι το λεοπάρ και τρέχει και σταματάει τον Αμερικανό ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Επίσης, αναγνωρίζω τον φίλο μου τον Α… (32χρονο) που φοράει το μαύρο – λευκό μπλουζάκι και εμπλέκεται στον καβγά”.

Στο μεταξύ, δύο από τους προφυλακισμένους νεαρού, “καίει” ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. “Βλέπω ότι ο μπάρμαν σταματάει τον Αμερικανό, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έτρεχε και τον πετάει σπρώχνοντάς τον στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, μαζί με άλλο άτομο το οποίο δεν γνωρίζω και τον κλωτσάει επανηλειμμένα όσο αυτός είναι πεσμένος στο έδαφος”

Για τον δεύτερο άνδρα αναφέρει, που επίσης δούλευε για εκείνον, ο ιδιοκτήτης του κέντρου λέει: “Αυτός φαίνεται να χτυπάει επανειλημμένως με τα χέρια του και τα πόδια του τον Αμερικανό, όσο είναι πεσμένο το θύμα στο έδαφος”.

Διαβάστε επίσης:Μετέφεραν 69 κιλά κάνναβης σε όχημα στα Ιωάννινα