Ζαχαριάδης: Πολιτική δεν είναι τα sms αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις

Ζαχαριάδης

Την άποψη ότι, «τα τηλέφωνα και τα sms» δεν αποτελούν πολιτική τοποθέτηση όπως ο δημόσιος λόγος, εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84, σχετικά με τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

Παράλληλα, με φόντο την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει, ξεκαθάρισε ότι, ποτέ δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης το παράλληλο νόμισμα.

Ο κ. Ζαχαριάδης διευκρίνισε ότι, το κόμμα του έβαλε «απέναντι τον κύριο Βαρουφάκη». «Δεν ασχολούμαστε μαζί του και δεν τον σχολιάζουμε πολιτικά από τη στιγμή που σταμάτησε να είναι Υπουργός Οικονομικών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχει τις απόψεις του και γι’ αυτές κρίνεται. Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά καμία βεντέτα, κανένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όπως είπε: «Ποτέ δεν ήταν επιλογή μας το παράλληλο νόμισμα. Οι επίσημες τοποθετήσεις της κυβέρνησης δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα νομίσματος, ούτε νομισματικής Ένωσης».

Συγκεκριμένα για τα επτά sms που αντάλλαξε ο κ. Βαρουφάκης με τον πρωθυπουργό ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Πολιτική δεν είναι τα τηλέφωνα και τα sms αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις. Για εμάς είναι ένα ζήτημα ήθους και σοβαρότητας και όχι ζήτημα νομιμότητας. Αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, μπορεί να μπει και αυτή η διαδικασία σε μία τροχιά».

Τέλος ερωτηθείς για την δικαστική απόφαση σε βάρος του Τάσου Μαντέλη, σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «κλείνει μία περίοδος της ισχυρής Ελλάδας όπου κάποιοι ήταν πιο ισχυροί και έπιναν στην υγεία των κορόιδων».

Διαβάστε επίσης: Δεν το βάζει κάτω ο Πολακής: «Βαρουφάκη κάνεις κατινιές, σε κανακεύει η διαπλοκή»

Μην χάσετε: Άγριος καβγάς στον «αέρα» του ΣΚΑΪ – Πέταξε ο Βέττας το μικρόφωνο κι έφυγε! 

Ακόμη: Μετά την Ηριάννα – Ζητάει να αλλάξει ο τρομονόμος ο ΣΥΡΙΖΑ