Καθαιρέθηκε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν για διαφθορά!

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν καθαίρεσε τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ από το αξίωμά του, σχεδόν ένα χρόνο πριν τη λήξη της τρίτης θητείας του, λόγω κατηγοριών για διαφθορά.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα πέντε μέλη του του Δικαστηρίου, δίνοντας άδοξο τέλος στην τρίτη πρωθυπουργική του θητεία. Αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που αναμένεται να αλλάξει τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες στη χώρα.

Η ετυμηγορία έρχεται μετά από μια έρευνα στην περιουσία της οικογένειας, μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers, που αναφέρονταν σε υπεράκτιες εταιρίες συμμετοχών στις οποίες ιδιοκτήτες είναι τα παιδιά του.

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο δικαστικό σώμα της χώρας προχώρησε στην καθαίρεση του Σαρίφ, όταν η εξεταστική επιτροπή που είχε επιφορτιστεί με την έρευνα για τα οικονομικά του ιδίου και της οικογένειας του, αποφάνθηκε ότι η τελευταία δεν μπορούσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το μέγεθος του πλούτου της.

Επιπλέον, το δικαστήριο διέταξε έρευνα για πιθανές εγκληματικές δραστηριότητες εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και της οικογένειας του.

«Δεν δικαιούται να είναι πλέον ένα τίμιο μέλος του κοινοβουλίου και σταματά να κατέχει το αξίωμα του πρωθυπουργού», δήλωσε ο δικαστής Ετζάζ Αφζάλ Καν.

 

Ο Σαρίφ αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, απορρίπτοντας την έρευνα εναντίον του ως ανακριβής και κατευθυνόμενη. Ομοίως, οι σύμμαχοι κάνουν λόγο για συνωμοσία εναντίον του, η οποία είχε απώτερο σκοπό την εκθρόνηση του. «Αυτό δεν είναι λογοδοσία, είναι εκδίκηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας υπουργός της κυβέρνησης.

Εντούτοις, καθώς το κόμμα του διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αναμένεται να ορίσει άμεσα τον αντικαταστάτη του.

Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανές χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκόλφ κυριολεκτικά βομβάρδισε την Κωνσταντινούπολη! 

Μην χάσετε: Ανεπανάληπτο! Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά!

Ακόμη: Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη με 48 τραυματίες – 5 σε κρίσιμη κατάσταση