Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Με μία λιτή αλλά καίρια ανακοίνωση η Ένωση Διοικητικών Δικαστών παρεμβαίνει στην κόντρα Κυβέρνησης με τα δικαστικά στελέχη και καταδικάζει κι αυτή από την πλευρά της τις επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:” Η΄Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει απερίφραστα τις αντιθεσμικές και επικίνδυνες επιθέσεις σε βάρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Συνιστά αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να προστατευτεί το κράτος δικαίου στη χώρα”.

Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν όλες οι δικαστικές ενώσεις έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις κυβερνητικών και άλλων παραγόντων σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, με την κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκτελεστική και δικαστική εξουσία να βαθαίνει μέρα με τη μέρα.

Σημαντική παρέμβαση στο ζήτημα έκανε χθες και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας, Νικόλαος Σακελλαρίου, ο οποίος καταδίκασε τις “παντελώς αδικαιολόγητες” όπως τις χαρακτήρισε επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, κάνοντας λόγο για μία “ιδιαίτερα σοβαρή θεσμική κρίση” η οποία έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Μήνυση Καμίνη και εμπόρων κατά των βανδαλιστών στην Αθήνα

Μην χάσετε: Πραγματικός… ρουφιάνος το Facebook – Έτσι θα ξεψαχνίζουν τα προφίλ των οφειλετών

Ακόμη: «Εμφραγμα» στο Σύνταγμα – Συλλαλητήριο από τους συμβασιούχους πυροσβέστες