Κουτσούμπας: Ο κόσμος έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ

O κόσμος έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς από αυτούς να είναι ψηφοφόροι αριστερής προέλευσης δηλώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η λεγόμενη “τρομοκρατία” ήταν πάντα συνδεδεμένη -ενίοτε και εξαρχής προϊόν- με μηχανισμούς του αστικού συστήματος, ακόμα και μυστικών υπηρεσιών και δρούσε πάντα υπονομευτικά σε σχέση με το εργατικό, το κομμουνιστικό κίνημα και δικαιολογούσε – προκαλούσε μέτρα κρατικής καταστολής σε βάρος του».

Πρόσθεσε ότι «οι αναφορές της ΝΔ στο ζήτημα αυτό, αποσκοπούν στα να ξανακερδίσει κόσμο δεξιάς προέλευσης που έφυγε από αυτήν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του προσπαθεί να παίξει σε αυτό το παιχνιδάκι του “ιδεολογικά διωκόμενου” από την “επάρατη δεξιά”, για να συσπειρώσει ένα δυναμικό κομμάτι αριστερού κόσμου που έχει αρχίσει να τον εγκαταλείπει, εξαιτίας των δικών του μνημονιακών πολιτικών και ταύτισής του με τις “δεξιόστροφες” πολιτικές».

Πρόσθεσε ότι η αναζωπύρωση της συζήτησης για το τι έγινε το 2015 «βολεύει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη», καθώς η αντιπαράθεση επιδιώκει να κρύψει την στρατηγική τους σύμπλευση, και ότι «ο καβγάς τους αφορά στο ποια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και με ποιους πρόθυμους, μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη των κερδοφορίας συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων».

Ερωτηθείς από την εφημερίδα των Συντακτών για τη Βενεζουέλα, είπε ότι είναι μια μεγάλη καπιταλιστική πετρελαιοπαραγωγός χώρα σε οξεία οικονομική-κοινωνική κρίση, όπου εκδηλώνονται και αντιθέσεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων, ενώ προλειαίνεται το έδαφος ακόμα και για ξένη επέμβαση.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η απόπειρα αστικής σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και τις αντιφάσεις μιας καπιταλιστικής οικονομίας σε κρίση και τόνισε ότι το ΚΚΕ από την δεκαετία του 2000 είχε επισημάνει πως «ή θα γίνει πραγματική επαναστατική ανατροπή στον δρόμο της καπιταλιστικής ανατροπής και του σοσιαλισμού ή θα υπάρξει κι άλλο πισωγύρισμα και με επάνοδο συντηρητικών αντιδραστικών δυνάμεων, ανατρέποντας όποια θετικά μπορεί να κέρδισε ο φτωχός λαός τα πρώτα χρόνια».

«Η τοποθέτηση αυτή του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τον γελοίο, ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό τρόπο που αντιμετωπίζεται στη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα η Βενεζουέλα, τόσο από τη ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς αν «οι Ρώσοι νοσταλγούν το παρελθόν» καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση δημοφιλέσερο πρόσωπο ανεδείχθη ο Ιωσήφ Στάλιν και ακολουθούν οι Βλάντιμιρ Πούτιν και Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν, είπε ότι οι Ρώσοι δεν νοσταλγούν το παρελθόν γενικά, νοσταλγούν τον σοσιαλισμό και τις κατακτήσεις του, παρά το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές δεν τον έχουν γνωρίσει και παρά την αντικομουνιστική υστερία.

«Οι κατακτήσεις των λαών που έζησαν στον σοσιαλισμό αποτελούν άπιαστο όνειρο ακόμη και στο σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο. Και με την ευκαιρία, ο σοσιαλισμός που οικοδομήθηκε καμία σχέση δεν έχει με τη “Σοβιετία” έτσι ανιστόρητα όπως την εννοούν είτε οι ορκισμένοι αντικομουνιστές της ΝΔ, είτε οι διάφοροι υπουργοί -σε ρόλο γελωτοποιού- του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπαν στο κατέβασμα της κόκκινης σημαίας από το Κρεμλίνο το 1991, περίπου το τέλος των προβλημάτων της ανθρωπότητας. Όπως διαψεύστηκαν και για τις τότε εκτιμήσεις τους όλοι οικτρά, έτσι και θα διαψευστούν σήμερα ξανά» κατέληξε στη συνέντευξή του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Νικήτας Κακλαμάνης: «Ο Τσίπρας θα προκηρύξει εθνικές εκλογές το 2018»