Με ένα…φιλί διανθίστηκε η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας (pics-video)

Μοναδικές εικόνες αβρότητας είδαν οι τηλεθεατές των καναλιών ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία και τον υποδέχτηκε στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας.

Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και φίλησε την Έφη Αχτσιόγλου. Ήταν δε τέτοια η οικειότητα που έδειξε, που παρά το γεγονός πως η υπουργός Εργασίας έτεινε το χέρι της για χειραψία, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει.

Και αφού χαμογέλασαν και οι δυο στους φωτογράφους που απαθανάτιζαν την υποδοχή του πέρασαν στο εσωτερικό για να γίνει η σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Θεανώ Φωτίου, Ράνια Αντωνοπούλου και Τάσος Πετρόπουλος, θα γίνουν δηλώσεις, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο πρόγραμμα κατά της ανεργίας που αφορά σε περίπου 46.000 ανέργους (νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού) αλλά και στη μάχη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Η κοινωνική -αναπτυξιακή ατζέντα βρίσκεται στην προμετωπίδα των κυβερνητικών δράσεων και σε αυτό συνηγορεί και η επιλογή που έκανε ο πρωθυπουργός για τις πρώτες επισκέψεις του σε Υπουργεία.

Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα μείνει «κανείς ατιμώρητος» εάν παραβιάζει τους κανόνες της εργατικής νομοθεσίας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αναμένεται να προαναγγείλει ότι το θα στηριχθεί περισσότερο το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε μια προσπάθεια καλύτερης αντιμετώπισης της αδήλωτης ή της κρυφά δηλωμένης πλήρους απασχόλησης.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ενημέρωση τόσο για την πορεία του νέου Ασφαλιστικού και του νεοσύστατου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χορήγηση επιδομάτων προνοιακού χαρακτήρα και ειδικότερα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης: Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα ο Τσίπρας – Παροχές… επικοινωνιακού τύπου