“Μισογύνης” στους μισθούς των γυναικών στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας άντρας εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο αντιστοιχούν 80 σεντς σε κάθε γυναίκα, που απασχολείται στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Κακοπληρωτής» για τις γυναίκες εργαζόμενες στον Λευκό Οίκο αποδεικνύεται έτσι και ο νέος πλανητάρχης…

Το 2016 η σχετική αναλογία ήταν 82 σεντς για ένα δολάριο. Στον Λευκό Οίκο εργάζονται 377 άτομα και οι ετήσιες κατά μέσο όρο αποδοχές για έναν άντρα είναι 104.000 δολάρια, δηλαδή κατά 20.000 δολάρια υψηλότερες από τον μέσο όρο των ετησίων αποδοχών των γυναικών εργαζομένων, που είναι 84.000 δολάρια!

Το χάσμα της αμοιβής μεταξύ των δύο φύλων στον Λευκό Οίκο δεν είναι απαραίτητα επειδή οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο ενώ κάνουν τις ίδιες δουλειές με τους άντρες, αλλά οφείλεται κυρίως, στο γεγονός ότι οι γυναίκες διορίζονται σε θέσεις κατώτερες των αντρών.

Οι μισοί από τους 200 άντρες που εργάζονται για τον Αμερικανό πρόεδρο κερδίζουν 115.000 δολάρια τον χρόνο ενώ οι μισές από τις 177 συνολικά γυναίκες εργαζόμενες στον Λευκό Οίκο λαμβάνουν 75.000 δολάρια περίπου ετησίως.

Από δε τα 22 άτομα που βρίσκονται στην υψηλότερη μισθολογική κλίμακα του Λευκού Οίκου με ετήσιες απολαβές 179.700 δολάρια, μόνο οι έξι είναι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ.

Και κατά την διακυβέρνηση Ομπάμα υπήρξε μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών στον Λευκό Οίκο αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλο. Το 2014 η διαφορά μεταξύ του μέσου μισθού ενός άντρα και μιας γυναίκας εργαζόμενης για τον πρόεδρο ήταν 13% χαμηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο που ήταν 23,5%, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Διαβάστε επίσης: Εξεμάνη ο Γιούνκερ με τους ευρωβουλευτές: «Είσαστε γελοίοι!»

Μην χάσετε: Απίστευτη παραδοχή Τσαβούσογλου: Θα χρησιμοποιήσουμε τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο!

Ακόμη: Αποφεύγει να εμπλακεί ο ΟΗΕ στην κρίση του Κόλπου