Ξανά στο εδώλιο σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου κι η σύζυγός του

Παπαντωνίου

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου κάθονται σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά το οικονομικό έτος 2010. 

Μέχρι σήμερα, το ζευγάρι έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, που αφορά στα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010.

Η τελευταία απόφαση εκδόθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2017 κι αφορούσε το οικονομικό έτος 2010, ενώ σήμερα έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Παπαντωνίου02

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός κι η σύζυγος του καταδικάστηκαν τον Φεβρουάριο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» καθώς δεν είχαν συμπεριλάβει την κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, που διατηρούσε από το 2000 η κυρία Κουράκου στην Ελβετία.

Από τις ακροαματικές διαδικασίας που έχουν πραγματοποιηθεί για τις υποθέσεις του πόθεν έσχες, η δικαιοσύνη «είδε» μία μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού, για το οποίο η κυρία Κουράκου υποστηρίζει πως πρόκειται για χρήματα που -ένα σημαντικό μέρος τους- της έδωσε ο πρώην σύζυγος της και τα οποία αποταμίευσε για τους δύο γιους τους.

To 2010 τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κυρίας Κουράκου από τον πρώτο της γάμο, ενώ το 2008 είχαν μεταφερθεί σε «trust» με τη συμμετοχή υπεράκτιας εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα αυτά είχαν μεταφερθεί-μετρητά- το 2000 στην Ελβετία με τη βοήθεια του Γιώργου Κανδαλέπα, συνεργάτη και κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τρέλανε» το twitter ο διορισμός της Θάνου! Ξεκαρδιστικές ατάκες! (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Noor 1 κατέθεσε ο Καμμένος

ΑΚΟΜΑ: Θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση εξαιτίας Πάνου Καμμένου έθεσε ο Μητσοτάκης!