Οκτώ εκθέσεις το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη

Οκτώ νέες εκθέσεις ετοιμάζει για το φθινόπωρο το Μουσείο Μπενάκη ξεκινώντας από τις 7/9 στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Ο Τουλούζ Λοτρέκ κι ένα μεγάλο αφιέρωμα από κορυφαίους γραφίστες στον «προπάτορα» της αφίσας (25/9). Το εργοστάσιο «Ίκαρος» της Ρόδου με τα διεθνώς περιζήτητα κεραμεικά του (27/9) αλλά και η μαγεία των κεραμεικών του Ιζνίκ (5/10). Οι πολύχρωμες δημιουργίες της γλύπτριας Μαρίτσας Τραυλού, σε μια ανδρομική έκθεση (4/10).Ένα ασπρόμαυρο φωτογραφικό αφιέρωμα στην Αθήνα του 1917, με σπάνιο οπτικό υλικό από τη φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, το οποίο έδρασε στα Βαλκάνια στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστό ως «Στρατιά της Ανατολής» (εγκαίνια 14/9).

Αυτές είναι οι εκθέσεις που ετοιμάζει για το φθνινόπωρο το Μουσείο Μπενάκη ξεκινώντας από τις 7/9 στο κτίριο της οδού Πειραιώς με την έκθεση «Παράλιο Σήμα» και τους συμμετέχοντες στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό κατασκευής ενημέρωσης και πληροφόρησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια της έκθεσης. Επίσης στα εγκαίνια, στις 21/9, της έκθεσης Βραβεία Αρχιετεκτονικής 2017 + Βραβεία σπουδαστικής αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, θα γίνει στο Μπενάκη της Πειραιώς η απονομή των βραβείων.

Οι φθινοπωρινές εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη ολοκληρώνονται στις 16/10, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής που παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πείραμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το οποίο έλαβε χώρα την περίοδο 1995-2000. Την έκθεση αφιερώνουν οι διοργανωτές στη μνήμη των εμπνευστών και καθοδηγητών του πολύ επιτυχημένου εγχειρήματος, των πρόωρα εκλιπόντων καθηγητών Δημήτρη Μπίρη και Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ταξίδι στον Κυκλαδικό Πολιτισμό» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

«Ένας κόσμος συναισθημάτων» έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τώρα κλείνουν και μουσεία για… απίθανους λόγους!

Ιστορίες χαραγμένες σε πέτρες από… Έλληνες και Τούρκους αρχαιολόγους

Έρως και Πόθος: «Ένας κόσμος συναισθημάτων» στο Μουσείο Ακρόπολης

Το χρήμα στην αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης