Ο συριακός στρατός σφυροκοπάει το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έφτασαν προ των θυρών της αλ Σόχνα, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χομς, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάληψη της πόλης αυτής, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές από το 2015, θα επιτρέψει στις συριακές ένοπλες δυνάμεις να προωθηθούν στη γειτονική επαρχία Ντέιρ Εζόρ για να καταδιώξουν τους μαχητές του ΙΚ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι στρατιώτες της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενοι από τη ρωσική αεροπορία, “έφτασαν τη νύχτα στην περιφέρεια της αλ Σόχνα”, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο. Ο διευθυντής της οργάνωσης αυτής, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, έκανε λόγο για “σφοδρές μάχες” μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών, προσθέτοντας ότι το καθεστώς βομβαρδίζει τις θέσεις των τελευταίων “με το πυροβολικό και με ρουκέτες”.

Ταυτόχρονα, ρωσικά βομβαρδιστικά πλήττουν θέσεις του ΙΚ μέσα και έξω από την πόλη.

Η Αλ Σόχνα, που απέχει 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Παλμύρας, είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς. Η πόλη αυτή απέχει μόλις 50 χλμ. από την επαρχία Ντέιρ Εζόρ και περιβάλλεται από πολλά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι τοπικοί διοικητές του ΙΚ έχουν διαφύγει στα βουνά γύρω από την πόλη.

Ο συριακός στρατός διεξάγει από τον Μάιο μια μεγάλη εκστρατεία στην περιοχή της “μπαντίγια”, δηλαδή στη συριακή έρημο, μια έκταση 90.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που περιλαμβάνει τις επαρχίες Χομς, Χάμα και Ράκα. Η “μπαντίγια” συνορεύει επίσης με το Ιράκ και την Ιορδανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προελαύνουν οι συριακές δυνάμεις – Σφοδρές μάχες στην Ράκα

Ο συριακός στρατός διείσδυσε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

Η ISIS δίνει «διαβατήρια για τον παράδεισο» σε τζιχαντιστές αυτοκτονίας!