Πέθανε στη φυλακή ο Παύλος Ψωμιάδης!

Απεβίωσε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Παύλος Ψωμιάδης, ο φυλακισμένος για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Παύλος Ψωμιάδης παρουσίασε υψηλό πυρετό, αλλά αρνήθηκαν τη μεταγωγή του σε δημόσιο νοσοκομείο. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες ότι ενώ «ψηνόταν» στον πυρετό, δεν του έδιναν καν θερμόμετρο.

O γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να απαντήσει για το αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν εμφανίστηκε, επικαλούμενος συσκέψεις.

Ο Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1939, εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών για υποθέσεις της ΑΣΠΙΣ.

Είχε κατηγορηθεί ότι είχε εξαπατήσει συνολικά 37.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ήταν κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με το τότε παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει επί δεκαετία (2000-2010) εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου μεταξύ των οποίοι οι ASPIS CAPITAL ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ.

Τα αδικήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο αφορούν κακουργηματική απάτη και υπεξαίρεση καθώς και πλαστογραφία.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Παύλο Ψωμιάδη ο οποίος, όπως επισημαίνεται κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετο στο βούλευμα οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «θεμελιωτή της ιδιωτικής τηλεόρασης» Μίνωα Κυριακού