Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο για την Κεφαλίδου στη σκοποβολή!

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άρτεμις Κεφαλίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκοποβολής που διεξάγεται στο Μπακού, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκητ νεανίδων, πετυχαίνοντας παράλληλα και παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στον τελικό πετυχαίνοντας 46 πήλινους στόχους, επίδοση που αποτελεί νέο Παγκόσμιο αλλά και Ευρωπαϊκό ρεκόρ νεανίδων.

Το νέο ρεκόρ στον φετινό πανελλήνιο (70/75 + 48) δείχνει σίγουρα ότι η Κεφαλίδου είχε την κατάλληλη προετοιμασία για επιδόσεις αξιώσεων. Μετά από μια μακριά, ζεστή και θυελλώδη μέρα, οι καλύτερες συναντήθηκαν ξανά στον τελικό.

Ο άνεμος φύσαγε το ίδιο τραχύς όσο και το πρωί στον προκριματικό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αρτέμιδα Κεφαλίδου να δείξει την ικανότητά της.

Κέρδισε μάλλον άνετα με 46 επιτυχίες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε έναν τελικό στον οποίο κατέρριψε το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ νεανίδων!

Ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοσή της στη διάρκεια του τελικού, άφησε στο ασημένιο μετάλλιο τη Ρωσίδα Elena Bukhonova, η οποία πέτυχε την άνοδό της από την έκτη θέση στη δεύτερη και φάνηκε κάπως ανταγωνιστική.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Francesca Del Prete από την Ιταλία, που μπήκε πρώτη στον τελικό με 69 επιτυχίες.

Στον τελικό του σκητ νεανίδων είχαμε και δεύτερη ελληνική συμμετοχή, την Εμμανουέλα Κατζουράκη, η οποία κατέκτησε την τέταρτη θέση με 27 εύστοχες βολές.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα-Σερβία: Ήττα και τέταρτη θέση για τη «γαλανόλευκη»!
29 Ιουλίου 20170