Πούτιν: Ξεκίνησε τα «αντίποινα» κατά των ΗΠΑ (Video)

Η Ρωσία περνά σε «αντίποινα» για τις κυρώσεις των ΗΠΑ ζητώντας τον περιορισμό του προσωπικού των Ηνωμένων Πολιτειών από την πρεσβεία στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν το διπλωματικό και τεχνικό προσωπικό των αποστολών τους στη Μόσχα σε 455, έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ο νόμος που προβλέπει νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας δείχνει με κάθε προφανή τρόπο ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν καταστεί όμηροι της εγχώριας πολιτικής μάχης εντός των ΗΠΑ» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε μια δήλωση που προαναγγέλλει τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει.

«Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει σε συγκεκριμένους κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ρωσοφοβία και μια πορεία προς την ανοιχτή αντιπαράθεση με τη χώρα μας».

Παράλληλα, από την 1η Αυγούστου η Ρωσία απαγορεύει στις ΗΠΑ την πρόσβαση στο θερινό εξοχικό της αμερικανικής πρεσβείας και τη χρήση των αποθηκευτικών χώρων που διαθέτουν οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Μόσχα.

 

Διαβάστε επίσης: Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις ο Μαδούρο – Ξεπερνούν τους 110 οι νεκροί

Μην χάσετε: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς!

Ακόμη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δαπανούν εκατ. δολάρια σε…Βιάγκρα!