Στα “μαχαίρια” Μάσκ και Ζούκερμπεργκ για την τεχνητή νοημοσύνη

Σε δημόσια διαμάχη για το κατά πόσο η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα, έχουν εισέλθει δύο κορυφαίοι επιχειρηματίες του κόσμου της τεχνολογίας.

Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο επικεφαλής των Tesla και SpaceX, Έλον Μάσκ και τον ιδρυτή του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ που έχουν ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο για την τεχνητή νοημοσύνη με τον Μάσκ να χαρακτηρίζει τις γνώσεις του Ζούκερμπεργκ επί του θέματος “περιορισμένες”.

Τις βάσεις για την δημόσια κόντρα έθεσε ο Μάσκ, όταν νωρίτερα αυτόν τον μήνα κάλεσε τους κυβερνώντες να προχωρήσουν από τώρα στις κατάλληλες ρυθμίσεις κατά των κινδύνων που απορρέουν από την διαδεδομένη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που παίρνει ο ανθρώπινος πολιτισμός μέχρι σήμερα, όπως μεταδίδει το capital.gr.

Από την πλευρά του ο Ζούκερμπεργκ δεν δίστασε να λάβει δημόσια θέση επί του θέματος, υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες και χαρακτηρίζοντας τις προειδοποιήσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη “αρκετά ανεύθυνες”. “Είμαι αισιόδοξος για την τεχνητή νοημοσύνη. Τα επόμενα 5-10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει πολλούς τομείς της ζωής μας”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε δημόσιο διάλογο στο Facebook.

Ο Μάσκ από την πλευρά του, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook και με ανάρτησή του στο twitter τον χαρακτήρισε λίγο – πολύ “ανίδεο”. Γράφει λοιπόν ο Μάσκ: “Έχω μιλήσει στον Mark γύρω από αυτό. Οι γνώσεις του στο θέμα είναι περιορισμένες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει πλήρως τον άνθρωπο στις επόμενες δεκαετίες

Έρχονται τα ρομπότ του σεξ, αλλά πρέπει να μπουν και όρια

Κορυφαίος στρατηγός προειδοποιεί για τα «ρομπότ δολοφόνους»

Ήρθαν: Εταιρεία θα εμφυτεύσει μικροτσίπ σε εργαζομένους της (Βίντεο)