Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο

Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ το απόγευμα στις 17:00 θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιθυμία της κυβέρνησης, είναι οι φάκελοι που βρίσκονται στα συρτάρια των υπουργών να ξεκολλήσουν και να υπάρξει και ένας καλύτερος συντονισμός. Και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός  παρακολουθεί προσωπικά το κυβερνητικό έργο μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, εστιάζει στο να επιταχυνθεί το νομοθετικό έργο.

Κατά πληροφορίες, στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, προτεραιότητα έχουν: το νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπαράζ κομματικών συνεδριάσεων
Χθες μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Κατά πληροφορίες, συζητήθηκαν ζητήματα στρατηγικού χαρακτήρα για τα επόμενα βήματα, αλλά και πάλι δεν έλειψαν οι διαφωνίες.

Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνει η Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει στις 5μμ στην Κουμουνδούρου. Επί της ουσίας είναι η πρώτη μετά την απόφαση του eurogroup συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου. Και όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα αποφευχθούν οι αναφορές γύρω από το θέμα Καμμένου και την κόντρα με τη Δικαιοσύνη.

Οι παραπάνω διεργασίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Ημέρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Καμμένου. Η Κεντρική Επιτροπή μόνο ανέφελη δεν θα είναι, καθώς θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά της πρόσφατης συμφωνίας με τους εταίρους, όπου η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχυ που η ίδια είχε θέσει, καθώς δεν έλαβε ούτε απτά μέτρα για το χρέος, ούτε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις για Ηριάννα: «Όταν οι φίλοι σου σπάνε και καίνε την Αθήνα…»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτος καβγάς Βενιζέλου με Παρασκευόπουλο και Τασία στη Βουλή για παρακράτος και Καμμένο

ΑΚΟΜΑ: Κεφαλογιάννης: «Ο Κοντονής, ηθικός αυτουργός για τα επεισόδια»!