Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα στην δευτερολογία του

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της δευτερολογίας του από το βήμα της Βουλής και στη συζήτηση για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup.

“Θεωρώ ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός πως ακόμα και σήμερα λέτε ψέματα. Εσείς υπογράψατε το 4ο Μνημόνιο. Θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί, για να μείνετε στην καρέκλα. Ψηφίσατε μέτρα 5 δις. Μειώσεις συντάξεων. Όταν λέτε πως ήσασταν συνεπείς ποιον κοροϊδεύετε; Λέτε πως η οικονομία πάει καλά. Γιατί δε σας έδωσε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ το πιστοποιητικό που ζητούσατε για τις αγορές; Ξεχάσατε το στόχο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση. Αποτύχατε σε αυτόν τον κεντρικό στόχο…

Έρχεστε και ακόμα επιμένετε να υπερασπίζεστε τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μετά από αυτήν την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε. Θεωρείτε επιτυχημένο το πρώτο εξάμηνο του 2015; Τα capital controls είναι ακόμα εδώ. Η θα πείτε πως τα κάναμε ρόιδο αλλά προσφύγαμε στις κάλπες και ξεπλυθήκαμε ή θα υπερασπιστείτε τα πεπραγμένα σας. Ελάτε να κάνουμε εξεταστική. Υπάρχουν πολλές σκιές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Εάν πραγματικά θα θέλατε να οικοδομήσετε κλίμα συναίνεσης θεωρώ την αυτογνωσία πρώτο βήμα. Δε ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για τα ψέματα του 2015. για το πώς έπεσε η κυβέρνηση. Μη μου κουνάτε το δάχτυλο για τη Χρυσή Αυγή. Μαζί ρίξατε την κυβέρνηση. Για να μη θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και με αφορμή τις αναφορές Τσίπρα στη συνέντευξη που ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε στο “Politico”, σημείωσε: “Η τρομοκρατία στην Ελλάδα (όχι η βία) με μία εξαίρεση την τραγική δολοφονία Φύσσα είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας. Η ιστορία δεν παραγράφεται”.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων. “Γνωρίζατε πως ο κ. Καμμένος συνομιλούσε με ισοβίτη; Περιμένω απάντηση. Η διάκριση των εξουσιών αυτό το νόημα έχει. Η εκτελεστική εξουσία δε μπορεί να παρεμβαίνει. Ο κ. Καμμένος μας ζήτησε να προχωρήσουμε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Εάν αισθάνεστε τόσο σίγουρος για αυτήν την υπόθεση, ιδού η Ρόδος… Ελάτε να φτιάξουμε εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα σε αυτήν την υπόθεση”, σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: «Είστε ψευδοπροφήτες της καταστροφής» – Μητσοτάκης: «Το σκορ σας είναι 5-0» – Δείτε ζωντανά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόλαση στη Βουλή: Άγρια κόντρα Καμμένου με Βορίδη -Τι είπε για Μαρινάκη, ΝΔ, Noor1, ισοβίτη

ΑΚΟΜΗ: «Πυρ και μανία» οι πυροσβέστες με τις εμπρηστικές δηλώσεις Τόσκα